Reikės:
1 kg kiaulienos šonkaulių;
5 česnako skiltelių;
4 v.š. alyvuogių aliejaus;
4 v.š. balzamico acto;
1 a.š. kumino;
1 a.š. rozmarino;
1 a.š. pipirų;
1 a.š. druskos.
Supjaustome šonkauliukus po vieną kauliuką arba kaip jums skaniau. Visus kitus ingredientus sudedame į dubenį ir išmaišome (česnako skilteles, žinoma, reikia susmulkinti).
Tada imame po vieną šonkauliuką gerai apvoliojame marinate ir dedame į maišą. Likusį marinatą irgi supilame ant šonkauliukų ir viską marinuojame bent porą valandų. Karts nuo karto maišelį papurtykite ar apverskite.
Pamarinavę, imame skardą, sudedame šonkauliukus, į tarpus dedame skiltelėmis pjaustytas bulves, kurias pabarstome druska ir trintu kuminu (arba kuo tik norite) ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
Štai ir tiprstantys burnoje šonkauliukai. Skanaus!
Šaltinis: kasuvalgyti.lt