Idėjos, ką kepti ant grotelių

Maisto kepimas ant grotelių turi daug privalumų – visų pirma, taip keptas maistas išsaugo naudingas ypatybes, antra, nereikės prieskonių, riebalų – visi produktai iškepa patys, nepraranda savo skonio ir aromato.

Mėsa

Klasikinis produktas kepti ant grotelių – mėsa. Net patys konservatyviausi įvertins nesudėtingą kepsnio ant grotelių receptą. Jums reikės tik mėsos, alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų ir kelių pomidorų.

Net elementariausi kiaulienos kepsniai įgaus subtilų skonį, jei kepsite juos ant grotelių su šalavijais ir česnaku. Šašlykų mėgėjams turėtų patikti garstyčių marinatas arba mini šašlykai iš vištienos su citrina ir rozmarinu. Na o jei norite išbandyti ką nors nepaprasto, kepkite avienos šašlykus.

Daržovės

Turbūt visi puikiai žino, kad bet kokios daržovės, iškeptos ant grotelių su alyvuogių aliejumi, yra skanios. Bolivine balanda įdarytos cukinijos – labai gardus patiekalas. Tokias įdarytas galima kepti ir orkaitėje. Kitas įdomus receptas – ant grotelių keptos daržovės su jogurto padažu ir kuskusu. Greitam užkandžiui tiks vos apkeptos daržovės arba baklažanų ir cukinijų suktinukai, įdaryti mocarela.

Jūros gėrybės

Ant grotelių iškeptos jūros gėrybės – tikras džiaugsmas gurmanams. Populiariausios, žinoma, krevetės – jos greitai iškepa ir visada būna skanios.

Išskirtinis receptas – krevečių ir ananasų šašlykai naminiame marinate ir krevetės ant grotelių su kalendra, citrina ir žemės riešutais. Gardus karštas užkandis – ant grotelių kepti kalmarai su čiobreliais, citrina ir česnaku.

Vaisiai

Kas sakė, kad ant grotelių galima kepti tik mėsą, žuvį ar daržoves? Ant grotelių kepti vaisiai gali tapti visaverčiu patiekalu, įdomiu užkandžiu ar desertu. Ant grotelių kepti vaisiai pasižymi sultingumu, karamelizuota plutele.

Galite kepti ne tik obuolius, bet ir persikus, galima suverti vaisių gabalėlius ant iešmų. Na, o karamelinė ant grotelių kepta kriaušė ar keptas ananasas su ledais bus prabangus desertas.

Žuvis

Vos nepamiršome kepsnių ant grotelių karalienės – žuvies. Yra daugybė receptų, belieka išsirinkti patikusį ir jam tinkamą kokybišką žuvį.

Žuvis puikiai dera su citrusiniais, labai skanu kepti lašišą su apelsinais, ešerį, apšlakstytą žaliosios citrinos sultimis. Šašlykų mėgėjams siūlome atkreipti dėmesį į šašlykus su upėtakiu. Egzotikos mėgėjams siūlome keptą lašišą su braškėmis ir nektarinais.

Salotos

Būtinai išbandykite klasikines šiltas salotas, kurios pagaminamos vos per pusvalandį. Jums reikės ant grotelių keptos jautienos ir vyšninių pomidorų. Na o tikras vasaros skanėstas – ant grotelių kepti persikai su sūriu, medumi, bazilikais ir pekano riešutais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis