Baklažanų ir avinžirnių salotos

Avinžirnių verta nors kartą paragauti, kad įsitikintumėte – jie turi riešutų skonio. Salotos su jais – labai gardžios.

 6 porcijoms reikės:

3 griežinėliais supjaustytų baklažanų,
8 griežinėliais supjaustytų mažų cukinijų,
1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus.
Užpilui reikės:
125 ml graikiško jogurto,saujelės mėtų,
2 smulkiai sukapotų česnako skiltelių,
1 arbatinio šaukštelio maltų kuminų.

Salotoms reikės:
1 griežinėliais supjaustyto raudonojo svogūno,
400 g skardinės konservuotų avinžirnių (nusunktų),
saujelės bazilikų lapelių,
saujelės mėtų lapelių,
80 ml alyvuogių aliejaus,
1 citrinos žievelės (smulkiai sutarkuotos),
žiupsnelio maltų pankolių sėklų,
200 g fetos (sutrupintos).

Kaip gaminti
* Baklažanų ir cukinijų griežinėlius patepkite aliejumi. Pakepkite ant žarijų, iki suminkštės (maždaug po 3 min. kiekvieną pusę).
* Sumaišykite visus užpilo komponentus. Juo užpilkite išmaišytus ir į lėkštę sudėtus salotų komponentus (išskyrus fetą).
* Ant viršaus sudėkite keptas daržoves ir tada fetą.

Daugiau receptų:


Jautiena su krienais, žalumynais ir paprikomis
Aromatingi kepti moliuskai

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis