Žuvies kotletai

Šie kotletukai skaniausi iš šviežios žuvies, bet jiems ruošti tinka ir šaldyta. Tik žinokite, kad kotletukams reikia apie 1 kg jau atlaidintos žuvies.

Reikės:

Apie 1 kg žuvų filė,

1 morkos,

2 svogūnų,

3 kiaušinių,

stiklinės džiūvėsėlių,

2 valgomųjų šaukštų miltų,

žiupsnelio muskato riešuto,

maltų juodųjų pipirų pagal skonį,

2 valgomųjų šaukštų majonezo,

valgomojo šaukšto sukapotų petražolių,

aliejaus kepimui,

druskos,

kelių griežinėlių citrinos.

Kaip gaminti

* Morką nuskuskite, nuplaukite ir smukiai sutarkuokite.

* Svogūnus nulupkite, supjaustykite ir 10-15 min. pakepinkite aliejuje. Suberkite prie jų morkas ir kepinkite dar 5 min. Palikite viską keptuvėje.

* Žuvų filė sumalkite arba smulkiai sukapokite, suberkite prieskonius, petražoles, įmaišykite kiaušinius, majonezą, pakepintus svogūnus su morka ir 2 šaukštus džiūvėsėlių.

* Iš gautos masės formuokite kotletukus, pavoliokite juos miltuose, tada kiaušinio plakinyje ir pabaigoje – džiūvėsėliuose. Kepkite įkaitintame aliejuje. Iškeptus sudėkite ant popierinio rankšluosčio.

* Patiekite su sojų padažu ir žalumynais.

Daugiau patiekalų su žuvimi receptų:



Naminis silkės marinatas

Spagečiai su rūkyta lašiša ir žirneliais

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis