Sūrio pyragas

Ir šventei, ir kasdienai.

Pagrindui pagaminti reikės:
150 g sviesto,
120 g cukraus,
230 g miltų,
1 kiaušinio.

Viršui paruošti:
800 g rikotos,
120 g cukraus,
20 g nerafinuoto rudojo cukraus,
150 g grietinėlės,
100 g pieno,
40 g miltų,
15 g krakmolo,
2 kiaušinių,
15 g skrudintos duonos trupinių.

Visus pagrindo produktus sudėkite į vieną dubenį ir suminkykite iki vientisos masės. Tešla išklokite apvalią formą (ne mažesnę kaip 20 cm skersmens) ir kepkite 190 °C temperatūros orkaitėje 10 min. Galite rinktis ir kitokią formą ar skardą, tik svarbu, kad tešla padengtų visą dugną. Iš pradžių dubenyje plaktuvu truputį paplakite rikotos sūrį, tada suberkite cukrų, supilkite grietinėlę ir pieną, kaip įmanoma lėčiau maišykite plaktuvu, kol ištirps cukrus. Tada sudėkite visas likusius produktus – miltus, krakmolą, kiaušinius, duonos trupinius – ir sumaišykite. Duonos trupinių pasigaminkite taip: porą riekelių kepkite orkaitėje aukštoje temperatūroje, kol išdžius ir apskrus.

Jei norite riebesnio pyrago, rikotos sūrį galima pakeisti maskarpone, tik tada būkite atsargesni jį maišydami, kad nesuplaktumėte į sviestą. Jei neturite nerafinuoto rudojo cukraus, naudokite paprastą, tik dėkite du kartus daugiau, nes jis ne toks saldus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis