Pyragas su daržovių įdaru

Pyragai būna ir nesaldūs. Tokio pyrago gabaliuką patogu įsidėti priešpiečiams į darbą, į mokyklą. Nemėgstate brokolių? Keiskite juos pakepintomis cukinijomis.

Reikės:
2 kiaušinių,
250 g miltų,
šaukštelio cukraus,
pusė šaukštelio druskos,
15 g mielių,
150 g šalto virinto vandens,
6 šaukštų alyvuogių aliejaus,
0,4 kg brokolio žiedyno šakelių,
150 g mažųjų pomidorų,
maltų juodųjų pipirų,
žiupsnio raudonėlio,
120 g virto kumpio,
100 g minkšto varškės sūrio,
100 ml pieno,
100 g tarkuoto kietojo sūrio,
druskos.

Kaip gaminti
* Miltus su druska išsijokite į dubenį. Padaryti duobutę, supilkite vandenyje ištirpintas mieles su cukrumi, įpilkite du šaukštus aliejaus. Minkykite, iki tešla nebelips prie rankų ir indo. Uždenkite ir palikite šiltoje vietoje valandai pakilti.

* Brokolio žiedynus perliekite verdančiu vandeniu ir 7-10 min. pavirkite pasūdytame vandenyje. Tada išgriebkite nuvarvėti.

* Kumpį supjaustykite gabalėliais ir išmaišykite su varškės sūriu, pienu, kiaušiniais, tarkuotu sūriu, druska ir pipirais, raudonėliu.

* Tešlą iškočiokite ir išklokite ja aliejumi išteptą, miltais pabarstytą apskritą skardą bei jos kraštus. Sudėkite brokolius, sukrėskite varškės ir kumpio masę. Paviršių išlyginkite ir prismaigstykite pomidorų. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 35 minutes.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis