Kepti kalmarų žiedai

Truptis egzotikos virtuvėje – kepti kalmarų žiedai. Jie ganėtinai sotūs – iš pradžių gali atrodyti, kad suvalgysite labai daug. Tačiau įpusėjus, nors ir labai skanu, dažniausiai nuomonė pasikeičia.

Reikės:
0,5 kg šviežių kalmarų,
2 arbatinių šaukštelių maltos džiovintos saldžiosios paprikos,
truputėlio aitriosios paprikos,
4 šaukštų pomidorų pastos,
3-4 skiltelių česnako,
saujelės petražolių,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
alyvuogių aliejaus kepimui.

Kaip gaminti
* Kalmarus supjaustykite žiedais, perliekite vandeniu ir palikite nuvarvėti.
* Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite  sukapotas česnakų skilteles. Ant vidutinio karštumo ugnies kepinkite, kol česnakai taps permatomi.
* Sudėkite į keptuvę kalmarų žiedus ir vis pamaišydami kepinkite apie 3-5 min.
* Supilkite į keptuvę pomidorų pastą, suberkite prieskonius  ir viską pamaišykite. Kepkite apie 3-5 min.
* Suberkite į keptuvę sukapotas petražoles, pamaišykite ir dar truputį pakepinkite viską.
* Patiekite su skrudinta duona.

Daugiau patiekalų be mėsos receptų:
Makaronai su naminiu pomidorų padažu
Savaitgalio meniu: pomidorų pyragas ir pyragiukai su obuoliais

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis