3 greitai paruošiamų salotų receptai

Iškylai į gamtą, jaukiam pasisėdėjimui su draugais ar pietums su šeimyna - šie 3 receptai Jums pravers bet kada!

Graikiškos salotos

Reikės: 4 pomidorų, 1 ilgo agurko, 3 raudonųjų svogūnų, 200 g fetos sūrio aliejuje, 125 g juodųjų alyvuogių be kauliukų. Užpilui: 5-6 šaukštų alyvų aliejaus, 2 šaukštų raudonojo vyno acto, pusės šaukštelio susmulkintų džiovintų raudonėlių, žiupsnelio druskos, 2-3 sugrūstų česnako skiltelių.

Sumaišykite užpilą. Skiltelėmis supjaustykite pomidorus, griežinėliais - agurką. Nuluptus svogūnus supjaustykite plonais žiedais. Salotas suberkite į lėkštes - iš pradžių pomidorus, paskui agurkus, ant viršaus užberkite svogūnų žiedus, sudėkite fetos kubelius ir alyvuoges. Prieš patiekdami užpilkite užpilą.

Sūrio ir kopūstų salotos

Reikės: 250 g kopūstų, žiupsnelio druskos, 2 morkų, indelio konservuotų ananasų (227 g), 150 g tarkuoto sūrio (ementalio). Užpilui: 200 g natūralaus jogurto, 1 šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių, 1 šaukšto cukraus, žiupsnelio maltų juodųjų pipirų.

Kopūstus supjaustykite plonais šiaudeliais, sumaišykite su druska ir leiskite valandą pastovėti. Nupilkite išsiskyrusį skystį, morkas sutarkuokite stambia trintuve. Viską sumaišykite su ananasais ir tarkuotu sūriu. Sumaišytą užpilą užpilkite ant salotų ir palikite pusvalandį šaldytyve.

Obuolių ir salierų salotos

Reikės: 700 g salierų kotų, 800 g saldžiarūgščių obuolių, 600 g šviežių agurkų, 200-300 g neriebaus majonezo, žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų.

Salierų kotus, nuluptus agurkus ir obuolius supjaustykite kubeliais ir prieš patekdami sumaišykite su majonezu. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis