Savaitgalio nuodėmė – sūrio duona

Užtruk­site 30 min. Tur­būt visi sutiks, kad prie alaus ar vyno rei­kia užkan­džių. Aš siū­lau sūrio duoną (batoną). Šiam patie­ka­lui rei­kia lydyto sūrio (minkš­tas, rie­ke­lė­mis supa­kuo­tas sūris, nes su tokiu tik­rai ska­niau (jei neti­kite išmė­gin­kite. Taigi labai paprasta, lengva ir skanu, nors žinoma, prie gero alaus ir papras­tas bato­nas yra skanu :)

Ingredientai:
bato­nas (nepjaustytas);
100 gr. sviesto;
pake­lis lydyto sūrio (President);
1 v.š. gars­ty­čių miltelių;
sauja svo­gūnų laiškų;
drus­ka.

Pir­miau­sia supjaus­tome batoną. Tiks­liau nesu­pjaus­tyti, o tik įpjauti batoną iki apačios.

kasuvalgyti.lt
kasuvalgyti.lt

Taip supjaus­tyti visą batoną piršto sto­rumo rie­kė­mis. Jei nety­čia bato­nas sugriūtų - nieko bai­saus, su sviestu sukli­juo­sime.

kasuvalgyti.lt
kasuvalgyti.lt

Kam­ba­rio tem­pe­ra­tū­ros sviestą rei­kia sumai­šyti su gars­ty­čio­mis, druska ir svo­gūnų laiškais.

kasuvalgyti.lt
kasuvalgyti.lt

Šią masę tepame ant pra­žio­dinto batono rie­kės. Sten­ki­mės nesu­lau­žyti batono, bet sviesto užtepti ant visos riekės.

kasuvalgyti.lt
kasuvalgyti.lt
kasuvalgyti.lt

Užtepę visas rie­kes sviestu į kiek­vieną tarpą dedame rie­kelę sūrio. Batoną dedame ant foli­jos ir tvir­tai suvy­nio­jame į ją. Jei bato­nas buvo sulū­žęs, tai vynio­dami gerai jį suspau­džiame. Orkaitė jau turėtų būti įkai­tinta iki 190 laips­nių. Taigi dedame batoną į orkaitę ir kepame 20–25 min. Iškepę, visas rie­kes atski­riame ir sude­dam į lėkštę.

kasuvalgyti.lt

Skanaus!

Kasuvalgyti.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis