Panaudok derlių: trinta cukinijų sriuba

Rudens vakarai tinka lengviems užkandžiams ir švelnioms trintoms sriuboms. Daržovių gausa leidžia rinktis iš sveikų moliūgų, cukinijų ar kitų daržovių. Cukinijų sriuba tinka tomis dienomis, kai reikia greitai pagaminamo ir lengvo patiekalo, tik iš kelių ingredientų.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Reikės:
Cukinijos apie 500 g;
Morkų 1 – 3 vnt.;
1 litro sultinio;
Pieno (2 – 3 šaukštų);
Duonos skrebučių;
Žiupsnelio trinto muskato riešuto;
Kario prieskonių (1 šaukštelio);
Druskos ir pipirų.

Sriuba
Sriuba
Dievinu.lt nuotr.

Daržoves supjaustykite griežinėliais arba kubeliais, sudėkite į puodą su sultiniu ir virkite jas tol, kol suminkštės. Išvirusias minkštas daržoves sutrinkite smulkintuvu. Į šią masę įpilkite pieno, įberkite karį, muskato riešuto miltelius, pabarstykite druska ir pipirais, palikite virti. Išvirusią sriubą supilkite į dubenėlius ir patiekite su duonos skrebučiais. Ši sriuba tinkama rudens vakarams, kai norisi susišildyti ir paragauti kažką naujo.

Rudenį taip pat šildo kava, tad rugsėjo 14 dieną, 14 val, Dievinu.lt tinklaraščio įkūrėja Viktorija Kovriga kviečia visus kavos mėgėjus į Dievinu Dirbtuves (Odminių g. 8, Vilniuje), kur galima bus išgirsti apie kavos virimo technikas, apie kurias pasakos barista Viktorija Kuktorovaitė. Mergina pristatys skirtingus kavos virimo būdus, kuriuos galima naudoti ir namų sąlygomis.

Jau trečiose Dirbtuvėse galima bus išmokti gaminti padėkliukus prie puodelių, tam reikės atsinešti priemonių, kurias rasite čia. Norint patekti į renginį, būtina registracija el. paštu: dievinu.lt@gmail.com. Vietų kiekis ribotas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis