Savaitgalio skanėstas: keptas batonas su alyvuogėmis

Užtruk­site tik apie 20 minučių. O tai tikrai taps mėgstamiausiu užkan­džiu prie vyno ar alaus, vaka­ri­niams pasi­sė­dė­ji­mams ir naktinėjimams.

Reikės:
- 1 pran­cū­ziš­ko ilgo batono;
-100 gr. kam­ba­rio temp. sviesto;
-100 gr. majonezo;
-150 gr. tar­kuoto sūrio;
-svo­gūno laiškų šakelės;
-200 gr. smul­kintų alyvuogių.

Sudė­tin­giau­sia šiame recepte susmul­kinti aly­vuo­ges. Nau­do­jam aly­vuo­ges be kau­liukų, ir jas susmulkinam.

kasuvalgyti.lt

Tada sumai­šome ir gerai išsu­kame sviestą, majo­nezą, sūrį. Sude­dame smul­kin­tus svo­gūno laiš­kus. Kadangi pas mus namie yra neval­gan­čių aly­vuo­gių, tai daliai batono nau­do­sime tokį užtepą.

kasuvalgyti.lt
kasuvalgyti.lt
kasuvalgyti.lt
kasuvalgyti.lt

Batoną per­pjau­name sker­sai ir tepame masę ant vir­šaus. Por­cija be aly­vuo­gių baigta. Tada į užtepą sude­dame pjaus­ty­tas aly­vuo­ges ir vėl gerai išmai­šome. Sute­pame liku­sius batonus.

kasuvalgyti.lt

Dedame į įkai­tintą iki 180 laips­nių orkaitę ir kepame 15 min.

kasuvalgyti.lt

Skanaus!

Kasuvalgyti.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis