Močiutės obuolių pyragas, kurį sugebės iškepti kiekviena šeimininkė

Reikės:


200 g margarino;

270 g cukraus;

2 vištų kiaušiniai;

360 g miltų;

5 dideli obuoliai;

kepimo miltelių;

vanilinio cukraus;

cinamono;

cukraus pudraus.


Procesas:


Pirmiausiai reikia nuplauti obuolius ir supjaustyti skiltelėmis. Cukrų sumaišykite su vaniliniu cukrumi. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Tuomet cukrų suberkite į išlydytą sviestą ir išmaišykite. Į gautą masę įmuškite kiaušinius ir išmaišykite.


Suverskite miltus į turimą masę ir išmaišykite. 2/5 tešlos masės sukrėskite ant skardos, kad ji padengtų dugną. Pusę obuolių išdėliokite ant tešlos, tada sukrėskite dar 2/5 tešlos ir apdėliokite ją obuoliais. Likusią tešlą tolygiai paskleiskite būsimo pyrago paviršiuje. Pyragą pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 30-40 min į įkaitintą orkaitę, 175 laipsnių temperatūroje. Iškepusį pyragą rekomenduojama apibarstyti cinamonu ir cukraus pudra. Skanaus!


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis