Savaitgalio desertas: bananiniai keksiukai

Sudėtis:
1 didelis, labai gerai prinokęs bananas
2 kiaušiniai
200 g sviesto ar margarino kepiniams
3-4 valg. šaukštai aliejaus
Pusė stiklinės baltojo cukraus
1 labai kupinas valg. šaukštas rudojo drėgnojo cukraus
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
Vanilinis cukrus
Stiklinė miltų (dedu paprastai "iš akies", tad reikia žiūrėti į tešlos konsistenciją)
Migdolų riekelės

Paruošimas:
Sviestą ar margariną ištirpinti. Į jį sudėti rudąjį ir baltą cukrų, vanilinį cukrų, išmaišyti. Po vieną įmušti kiaušinius, išmaišyti, sudėti sutrintą bananą ir vėl išsukti. Supilti aliejų ir įberti kepimo miltelius. Išmaišius berti miltus ir po truputį sukti tešlą. Aš beriu miltus po labai kupiną šaukštą ir išmaišau, tada beriu vėl ir vėl maišau. Taip lengviau stebėti, kiek miltų užtenka. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos. Jei dėsite per daug miltų, keksiukai bus kieti, todėl nepadauginkite.

Paruoštą tešlą dedame į keksiukų formeles. Tešla turi užpildyti apie 2/3 formelės. Ant viršaus užberti migdolų riekelių. Kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių. Nors beveik prie kiekvieno recepto tą rašau, bet pasikartosiu - kepimo laikas priklauso nuo orkaitės, todėl nesivadovaukite aklai tuo, kas parašyta - stebėkite, kaip keksiukai kepa. Auksinė taisyklė - pirmas 15 minučių orkaitės negalima atidarinėti, nes kepinys sukris. Bet po 15 minučių jau vis žvilgčiokite, kaip kepinys atrodo. Jei per greitai apskrudo, bet vidus dar neiškepė, sumažinkite orkaitės temperatūrą ir dar pakepkite. Iškepusius keksiukus palikite atvėsti ir skanaukite.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis