Paprastas, bet skanus desertas: lietiniai su karamele

Parodykite žmogų, kuris nemėgtų blynų. Mūsų favoritai - ploni, minkšti, ne itin perkepti lietiniai. Iki šiol dažniausiai juos valgydavome su sviestu ir cukrumi, t.y. į karštą lietinį susuku gabaliuką sviesto ir cukraus, o kai sviestas ištirpsta, valgom ir džiaugiamės. Bet pastaruoju metu, kai tenka šiek tiek apriboti riebalų vartojimą, sviesto įdarą pakeitėm karamele. Žinoma, tik paruošimas užtrunka ilgiau. Bet jei pasiruošite karamelės iš anksto, tada užtruksite tiek pat laiko, kiek ir kepant lietinius su sviestu.

Sudėtis:
Lietiniams:
Miltai;
Pienas, vanduo;
2 kiaušiniai.
Karamelei:
100 g cukraus;
200 ml grietinėlės;
50 g sviesto.

Paruošimas:
Pirmiausia paruošti karamelę: cukrų berti į keptuvę ar puodą, neprilimpančia danga, ir dėti ant viryklės, kol išsilydys. Kai cukrus išsilydo ir įgauna vos rusvą spalvą, pilti grietinėlę, dėti sviestą ir gerai išmaišyti. Šiame etape reikia labai greitai maišyti, kad, įpylus grietinėlę, lydytas cukrus nesušoktų į vieną gabalą. Ir grietinėlę geriau pilti ne ką tik išimtą iš šaldytuvo, bet kambario temperatūros. Ir paskutinis patarimas - geriau masė tegul būna skystesnė nei labai tiršta: grietinėlės negailėkit, nes ataušdama karamelė dar sutirštės.

Iš kiaušinių, pieno, vandens ir miltų užmaišyti tešlą lietiniams. Tešla turi būti skysta, kad būtų galima lietinius iškepti plonus ir minkštus. Kepti po vieną lietinius ir, kai abi pusės gražiai apkepa, išimti į lėkštę. Ant lietinio vieno šono dėti karamelės ir susukti į tūtelę.

Viskas! Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis