Savaitgalio receptas: lipnioji vištiena

Užtruk­site tik 30 minučių, o visa šeima bus sužavėta!

Reikės:
Viš­tie­nos (4 šlau­ne­lės ir 4 kulšelės);
3 v.š. medaus;
3 v.š. sojos padažo;
2 v.š. vyno acto;
100 ml sul­ti­nio (arba vandens);
2 čes­nako skiltelės.

Viš­tieną pabars­tome druska ir pipirais.

Receptas
Receptas
kasuvalgyti.lt
Receptas
Receptas
kasuvalgyti.lt
Receptas
Receptas
kasuvalgyti.lt
Receptas
Receptas
kasuvalgyti.lt

Jei norite odą prieš, tai galite nuimti, bet ji ir apskru­dus skani. Gerai įkai­tinti kep­tuvę ir dali­mis apke­pinti viš­tieną, kad apskrustų. Nerei­kia pil­nai iškepti, užteks apkepti. Apke­pus, toje pačioje kep­tu­vėje pake­pam smul­kintą čes­naką, po to supi­lam sul­tinį ir nuo kep­tu­vės dugno nuva­lome visus prie­ke­pus — padažo pagrindas.

Receptas
Receptas
kasuvalgyti.lt
Receptas
Receptas
kasuvalgyti.lt

Supi­lam actą, sojų padažą, medų. Viską gerai išmai­šome. Sude­dam atgal į kep­tuvę viš­tieną, ant vir­šaus užde­dam greipfruto gre­ži­nė­lių ir viską palie­kame kokiai 10–15 min.

Receptas
Receptas
kasuvalgyti.lt

Receptas
Receptas
kasuvalgyti.lt

Per tą laiką viš­tiena turi pil­nai iškepti, o pada­žas, nuga­ra­vus van­de­niui sutirš­tėti, kara­me­li­zuo­tis. Viš­tos gaba­liu­kus gerai apvo­lio­jame lip­niame padaže. Ska­naus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis