Panaudok derlių: aštri trinta pomidorų ir agurkų sriuba

Tokios sriubos įmanoma nejučia ir visą puodą suvalgyti!

Sudėtis:
5-6 dideli gerai prinokę ir sultingi pomidorai;
3-4 agurkai;
Paprika;
Svogūnas;
3 skiltelės česnako;
Džiovintas raudonėlis;
Laiškiniai svogūnai papuošimui; 
Druska, pipirai;
Šiek tiek balzaminio acto;
Pagal skonį sojos padažo;
1 arb. šaukštelis trintų saulėje džiovintų pomidorų;
Aliejaus kepimui;
Baltos duonos skrebučiams.

Asmeninio archyvo nuotr.

Paruošimas:
Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu ir nulupti odelę. Agurkus nuskusti ir, jei jie labai dideli, perpjovus išgramdyti sėklas.

Svogūną, 2 česnako skilteles ir papriką supjaustyti ir pakepinti su trupučiu aliejaus. Tik kepinti reikia neilgai - kai tik daržovės pradeda minkštėti, nuimti nuo ugnies.

Į virtuvinį plaktuvą (kokteilinę ar trintuvą su S formos peiliais) sudėti pjaustytus pomidorus, agurkus ir apkepintas daržoves. Viską plakti, kol masė bus be stambių gabalėlių. Sudėti prieskonius, saulėje džiovintus pomidorus, įpilti šiek tiek balzaminio acto ir sojos padažo, įspausti česnako skiltelę ir dar kartą viską sumaišyti.

Baltą duoną supjaustyti riekelėmis ir šiek tiek padžiovinti orkaitėje. Iškepusias riekeles galima patrinti česnako skiltele. Tiesa, galima šalia patiekti ir česnakinį batoną (prekybos centruose parduodamus ilgus batonus, iškart iškeptus su česnakiniu sviestu).

Sriubą pilti į lėkštę, pabarstyti laiškiniais svogūnais ir patiekti su baltos duonos skrebučiais.
Skanaus!!!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis