Sudėtis:
Stiklinė miltų;
Stiklinė manų kruopų;
Nepilna stiklinė cukraus;
6-7 obuoliai;
Vanilinis cukrus;
~100 g sviesto arba margarino.

Paruošimas:
Cukrų, vanilinį cukrų, manų kruopas ir miltus sumaišyti dubenyje. Obuolius nulupti, išpjaustyti sėklas ir sutarkuoti burokine tarka. Kepimo formą gausiai ištepti sviestu ar margarinu, suberti 1/3 miltų mišinio. Ant jo dėti pusę tarkuotų obuolių. Po to berti pusę likusio miltų mišinio, sudėti likusius obuolius. Galiausiai, suberti likusį miltų mišinį ir ant jo išdėlioti plonomis riekelėmis pjaustytą sviestą ar margariną. Geriau iki paskutinės minutės riebalus laikyti šaldytuve, kad pjaustyti būtų lengviau. Kepimo formą kišam į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 50 minučių.
Skanaus!