Išnaudokime rudens derlių: 2 paprasti receptai

Valgyti daržoves turime galimybę ištisus metus, tačiau rudens derliaus gėrybės, be abejonės, skanesnės, net ir prekybos centruose pirktos. O jeigu daržovės pačių užaugintos – ką ir sakyti! Sakyti nieko nereikia, reikia atsivalgyti iki soties!

Pupelių ir žirnelių užtepėlė


Reikės: 200 g išlukštentų šviežių pupelių, 200 g šviežių ar šaldytų žirnelių, 1 citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės, 4 šaukštų alyvuogių aliejaus, 4 šaukštų tarkuoto parmezano, 2 šaukštų kapotų šviežių mėtų lapelių, žiupsnelio aitriųjų paprikų miltelių, 6 riekelių paskrudintos baltos duonos, 1 perpus perpjautos česnako skiltelės.


Pupeles sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir pavirkite 2 minutes, tada sudėkite žirnelius ir dar pavirkite 2 minutes. Nupilkite per kiaurapuodį ir atvėsinkite bėgančiu šaltu vandeniu. Pupelių luobeles nuimkite.


Daržoves sudėkite į dubenį, supilkite citrinos sultis, aliejų ir gerai sutrinkite elektriniu trintuvu. Įmaišykite citrinos žievelę, pusę sūrio, mėtas, aitriųjų paprikų miltelius, po žiupsnelį druskos ir pipirų.


Duonos riekeles ištrinkite česnaku, užtepkite daržovių mišiniu, apibarstykite likusiu sūriu. Galite apšlakstyti aliejumi.


Cukinijos kitaip


Reikės: 500 g cukinijų, supjaustytų pailgomis juostelėmis, 1 šaukšto jūros druskos, 2 šaukštų saldaus aitriųjų paprikų padažo, 2 šaukštų ryžių acto, kelių susmulkintų krapų arba mėtų lapelių, apie 500 ml saulėgrąžų aliejaus kepti.


Tešlai reikės: 100 g kvietinių miltų, žiupsnelio druskos, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, 2 kiaušinių baltymų.


Pasigaminkite tešlą – miltus sumaišykite su druska, supilkite aliejų, 150 ml vandens, išmaišykite ir palikite 45 minutėms.


Cukinijos juosteles plokščioje lėkštėje apibarstykite jūros druska, rankomis pavartykite, palikite pusvalandžiui.


Nedideliame dubenėlyje sumaišykite padažą, ryžių actą ir prieskonius.


Saulėgrąžų aliejų įkaitinkite didelėje keptuvėje. Kiaušinių baltymus suplakite iki standžių putų, įmaišykite į tešlą.


Cukinijos gabaliukus nusausinkite ant popierinio rankšluosčio, kiekvieną jų apvoliokite tešloje, dėkite į karštą aliejų ir kepkite 2–3 minutes. Patiekite karštus su padažu.


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis