Savaitgalio gardumynas: keptas naminis varškės sūris

Žinot, dėl ko man patinka varš­kės sūris? O dėl to, kad jis labai uni­ver­sa­lus. Su juo galima daryti papras­tus sumuš­ti­nius, galima val­gyti vieną ar su alumi, vynu, džio­vinti, galima kepti orkai­tėj arba kep­tu­vėj. Beje, ar esat bandę varš­kės sūrį val­gyti su medumi? Labai skanu.

Kep­tas varš­kės sūris labai tinka pus­ry­čiams, kai pap­rasta kiau­ši­nienė ar deš­re­lės yra atsi­bo­du­sios, arba leng­vai, grei­tai vaka­rie­nei. Šitaip keptą sūrį daro mano mama, darė jos mama, matyt, ir jos mama. Labai ska­nus ir sotus patiekalas.

~300 gr. varš­kės sūrio;
3–4 kiau­ši­niai;
100 gr. grietinės;
žiups­ne­lis kmynų;
žinoma — čiobrelis.

Varš­kės sūrį rei­kia supjaus­tyti rie­ke­lė­mis. Išplakti kiaušinius.

kasuvalgyti.lt
kasuvalgyti.lt

Į pla­kinį įdėti drus­kos, pipirų, kito­kių prie­sko­nių pagal skonį. Įkai­tinti kep­tuvę su tru­pu­čiu sviesto ar alie­jaus. Į kep­tuvę sudėti sūrį ir pakepti pusę minu­tės, užpilti plaktą kiaušinį.

kasuvalgyti.lt
kasuvalgyti.lt
kasuvalgyti.lt

Kepti kaip kiau­ši­nienę — pakepti vieną pusę, apversti, pakepti kitą pusę. Nesu­de­ginti ir neper­kepti. Jau kai matote, kad kiau­ši­niai iškepė, sūris apsi­lydė, suma­ži­nam ugnį ir dedame grie­tinę. Palau­kiame, pamai­šome, kol grie­tinė išsilydo.

kasuvalgyti.lt
kasuvalgyti.lt

Svarbu, kad grie­tinė neper­kaistų. Kol tirpsta grie­tinė, užte­pam sviestu porą batono riekelių. Por­cija dviems. Skanaus!

Kasuvalgyti.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis