Konkurso „Mano eco namas“ taisyklės

Nuo vasario 24 d. portale ManoNamai.lt vyksta konkursas Pasistatyk svajonę: laimėk 100 tūkst.Lt vertės prizą ekologiško namo statyboms. Pateikiame išsamias jo taisykles.

1. Konkurso aprašymas

1.1. Namai – tai maža žmogaus šventovė, kurioje kiekvienas tyliai kuria savo gyvenimo istoriją. Tad, ko gero, kiekvienas iš mūsų trokštame turėti savo namus. Esminis klausimas – kokius?

Šiandien namus statome naudodami tai, kas yra populiaru, patrauklu, spartina statybos procesą, tai, kas yra pigu, bet toli gražu nėra sveika, natūralu ar net efektyvu. Ateities išsigelbėjimu vadinama žalioji architektūra jau pradėjo skleisti savo sparnus, diktuodama naujas statybų taisykles bei primindama seniai pamirštus namų statybos principus. Ar žinote, jog teisingai pastatytas namas gali kvėpuoti, pats palaikyti jums komfortabilų mikroklimatą, kaupti šilumą, ar išlaikyti vėsą, taupyti jūsų pinigus bei „gyventi“ pagal jūsų bioritmą? Visa tai ir dar daugiau galima sukurti, jei statant namą pasitelksite žaliosios architektūros principus, natūralias bei ekologiškas medžiagas ir, žinoma, didelį norą susikurti nuosavą tikrą eco būstą.

Taigi, jei Jus pagavo įkvėpimas ir esate pasiryžę pokyčiams, siūlome dalyvauti konkurse „Mano eco namas“, kurio metu galite laimėti:
- pagrindinį prizą - 100 tūkst. Lt vertės paslaugų, medžiagų bei darbų būsimam savo ekologinių šiaudų skydų konstrukcijų namui bei nuolaidas ekologiškoms statybų bei apdailos medžiagoms;
- dalyvio prizus - vardinius kvietimus nemokamai sudalyvauti 200 Lt vertės praktiniame seminare apie ekologinių namų statybas, kurį ves geriausi šios srities ekspertai.

1.2. Konkurso „Mano eco namas“ tikslas – atkreipiant dėmesį į statybas iš ekologinių medžiagų, akcentuojant tokių sprendimų išskirtinius privalumus bei praktiškai realizuojant Konkurso nugalėtojo eco namo vizijos projektą, paskatinti Lietuvos gyventojus domėtis ekologiniais sprendimais statant, įsirengiant ar renovuojant savo būstą,.

Konkursu siekiama besidomintiems asmenims suteikti vertingų bei patikimų žinių ir informacijos apie tai, kas yra ekologinis būstas, koks jo poveikis gyvenimo kokybei ir aplinkai, kokie ekonominiai bei praktiniai tokio būsto privalumai. Tuo pačiu siekiama pristatyti lietuviškos įmonės „Ecococon“ pasaulyje pripažintus ekonamo sprendimus, išradimus bei inovacijas.

2. Konkurso organizatorius

2.1. Konkursą „Mano eco namas“ (toliau – konkursas) inicijuoja bei organizuoja UAB „Ecococon“, kurios būstinė įsikūrusi Vilniuje, adresu Odminų g. 10.
2.2. Konkurso rėmėjas ir partneris – portalas ManoNamai.lt.

3. Konkurso trukmė ir taikymo teritorija

3.1. Konkursas vyksta nuo 2014 02 24 iki 2014 04 10:
3.1.1. Nuo 2014 02 24 iki 2014 03 17 - eco namo vizijų aprašymų teikimas (laikotarpis pratęstas iki 03 24);
3.1.2. Nuo 2014 03 17 iki 2014 03 27 – konkursui pateiktų aprašymų vertinimas, pakvietimų į mokomąjį-praktinį seminarą laimėtojų nustatymas bei jų informavimas;
3.1.3. 2014 m. balandžio mėn. bus organizuojamas mokomasis-praktinis seminaras apie ekologinių namų statybas bei pagrindinio prizo laimėtojo nustatymas. Visiems atrinktiems dalyviams seminaro programa ir laikas bus praneštas elektroniniu paštu siunčiamame kvietime,
3.2. Konkursas vykdomas visoje Lietuvos Respublikos teritorijoje.

4. Konkurso dalyvių auditorija

4.1. Konkursas skirtas visiems portalo ManoNamai.lt skaitytojams.
4.2. Dėl vardinio kvietimo į mokomąjį-praktinį seminarą gali varžytis visi fiziniai asmenys.
4.3. Dėl pagrindinio 100 tūkst. Lt vertės eco prizo gali varžytis visi pilnamečiai asmenys, turintys Lietuvos pilietybę ir sklypą namo statyboms Lietuvoje. Pagrindinį prizą organizatoriai įsipareigoja suteikti, jei laimėtojas užtikrins šias sąlygas:
4.3.1. Statybos bus vykdomos nuosavame laimėtojo sklype, laimėtojui gavus visus reikiamus leidimus ir derinimus namo statyboms atlikti;
4.3.2. Namas bus statomas konkurso nugalėtojui jo valdomame sklype.
4.3.3. Sutartis dėl namo statybų bus sudaryta ne vėliau kaip iki 2014 m. gruodžio 1d. Iki numatyto laikotarpio nesudarius sutarties dėl namo statybų, konkurso organizatoriaus įsipareigojimai nutrūksta.
4.4. Konkurse negali dalyvauti UAB „Ecococon“ darbuotojai ir jų šeimos nariai, UAB „Ecococon“ partneriai.

5. Dalyvavimo Konkurse sąlygos

5.1. Norėdamas dalyvauti konkurse, dalyvis iki 17.03.2014 el.paštu (laikotarpis pratęstas iki 03 24): statausvajone@ecococon.lt turi atsiųsti eco namo vizijos aprašymą (toliau – aprašymas), kuriame turi būti išsamiai aprašyta autoriaus svajonių namų koncepcija, suderinanti būsto ekologiškumo, komforto ir praktiškumo poreikius. Tekstinės aprašymo dalies apimtis - ne daugiau kaip 3 A4 formato lapai, 12 šriftu. Prie aprašymo taip pat gali būti pridėti namo projekto eskizas ar brėžiniai.
5.2. Aprašyme dalyvis turi konkretizuoti savo planuojamo statyti eco namo viziją, t.y. dalyvis turi aprašyti kokį realiai norėtų pasistatyti namą, laimėjęs konkursą. Vizijos aprašyme dalyvis turi apibrėžti pagrindinius svajonių namo parametrus:
Kaip apibūdintumėte, kas jums yra eco būstas;
Būsto gyvenamasis plotas;
Kambarių skaičius;
Kelių aukštų namas;
Kokią ir kokio galingumo šildymo sistemą rinktumėtės;
Kokius prognozuojate šilumos/ energetinius poreikius eco būstui;
Kokios energetinės klasės namo siektumėte;
Kaip planuojate užtikrinti namo vėdinimą;
Kokias pastato šiltinimo medžiagas naudotumėte sienoms bei stogui;
Kokie jūsų reikalavimai langams;
Kokią planuotumėte sienų ir grindų apdailą/ dangą;
Kokias dar eco medžiagas ar inžinierinius sprendimus siūlytumėte įsidiegti eco name.
5.3. Siųsdami aprašymą, dalyviai taip pat turi nurodyti savo vardą, pavardę, amžių, gyvenamąjį adresą, elektroninio pašto adresą, telefoną.
5.4. Vienas dalyvis konkursui gali teikti tik vieną aprašymą.
5.5. Konkurso dalyvis, pateikdamas savo eco namo viziją konkursui, tuo pačiu patvirtina, jog jo visa organizatoriams pateikta tekstinė ar vaizdinė medžiaga yra originalūs bei nepažeidžia jokių trečiųjų šalių teisių, kylančių dėl autorių teisių, patentų, licencijų, brėžinių, modelių, Paslaugų (prekių) pavadinimų ar paslaugų (prekių) ženklų naudojimo.
5.6. Konkurse nevertinamos eco namų vizijos, prieštaraujančios konkurso taisyklėms.

6. Vertinimas bei laimėtojų nustatymas

6.1. Konkursui atsiųstus eco namų vizijų aprašymus vertins ir atrinks iš UAB „Ecococon“, naujienų portalo ManoNamai.lt atstovų bei nepriklausomų statybų ekspertų sudaryta komisija.
6.2. Iki 2014 03 27 bus atrinkti vardinių pakvietimų į 200 Lt vertės mokomąjį-praktinį seminarą apie namų statybas iš ekologiškų ir natūralių statybinių medžiagų laimėtojai. Jiems el.paštu bus išsiųsti vardiniai kvietimai su nurodyta seminaro programa, vieta bei laiku. Seminaras vyks Vilniuje.
6.3. Pagrindinio prizo laimėtojas bus nustatytas seminaro metu, burtų traukimo būdu, ištraukus seminaro metu dalyvio užpildytą anketą.

7. Laimėjimai

7.1. Visi ekologijos, komforto ir praktiškumo reikalavimus atitikusių vizijų autoriai laimės vardinius kvietimus į 200 Lt vertės mokomąjį/praktinį seminarą Vilniuje, kurio metu bus supažindinti su naujausia pasauline praktika ekologiškų ir energetiškai efektyvių namų statyboje (lektorius - ekologinių statybų ekspertas iš Austrijos (paskaita bus verčiama į lietuvių kalbą)). Taip pat seminaro metu geriausi srities ekspertai iš Lietuvos bei užsienio teiks rekomendacijas bei konsultuos, kaip įgyvendinti konkurso dalyvių pateiktas eco namo vizijas.
7.2. Pagrindinio prizo laimėtojas, atitinkantis bei galintis užtikrinti šių taisyklių 4.3. punkte išvardintas sąlygas, bus apdovanotas 100 tūkst. Lt vertės paslaugomis ekologinių šiaudų skydų konstrukcijų namo statybų vykdymui (projektavimas, šiaudų skydai ir jų surinkimas). Taip pat laimėtojui papildomai bus suteikta 20% nuolaida visoms ekologinėms medžiagoms, kuriomis prekiauja UAB „Ecococon“.
7.3. Pagrindinį prizą nugalėtojas gali perleisti kitam asmeniui tik tuo atveju, jei gaunamas Konkurso organizatoriaus sutikimas ir jei prizo perėmėjas sutinka perimti konkurso laimėtojo įsipareigojimus.
7.4. Pagrindinio prizo atsiėmimas pinigais ar bet kokia kita forma, nei nurodyta konkurso taisyklėse, nėra numatytas.

8. Intelektinės ir pramoninės nuosavybės teisės

8.1. Visi rezultatai ir su jais susijusios teisės, įgytos vykdant konkursą, įskaitant autorines ir kitas intelektinės ar pramoninės nuosavybės teises, yra konkurso organizatorių nuosavybė.
8.2. Konkurso dalyvis garantuoja nuostolių atlyginimą konkurso organizatoriams dėl bet kokių reikalavimų, kylančių dėl autorių teisių, patentų, licencijų, brėžinių, modelių, paslaugų (prekių) pavadinimų ar paslaugų (prekių) ženklų naudojimo, išskyrus atvejus, kai toks pažeidimas atsiranda dėl konkurso organizatorių kaltės.

9. Baigiamosios nuostatos

9.1. Informacija apie konkursą nuolat atnaujinama www.ecococon.lt interneto svetainėje bei portale ManoNamai.lt.
9.2. Konkurso dalyvis, pateikdamas savo eco namo viziją konkursui, sutinka su konkurso taisyklėmis ir įsipareigoja jų laikytis, taip pat suteikia konkurso organizatoriams teisę pateiktą medžiagą savo nuožiūra viešai skelbti bei naudoti informaciniais, edukaciniais ir kt. tikslais. Tuo pačiu dalyvis neprieštarauja, jog jo pateikti asmeniniai duomenys būtų naudojami konkurso bei tiesioginės rinkodaros tikslais.
9.3. Konkurso organizatoriai pasilieka teisę koreguoti konkurso sąlygas ar terminus.
9.4. Konkurso organizatoriai ir įgyvendintojai įsipareigoja konkurso partnerius operatyviai informuoti apie vykdomas konkurso veiklas bei programos pasikeitimus.
9.5. Papildomos informacijos, susijusios su konkurso sąlygomis, mokomuoju-praktiniu seminaru ar prizais teirautis el.p.: statausvajone@ecococon.lt.

Užsakymo nr.: PT_64087618

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis