Kepsninės pasirinkimo ABC

Jau tuoj Joninės – trumpiausia metų naktis, kurią daugelis leidžia su didele draugų kompanija prie laužo, iki kol pateka saulė. Didžiausias galvos skausmas – pasirūpinti, kad nieko netruktų prie vaišių stalo.

Dažniausiai esant gamtoje maistas kepamas ant žarijų – šašlykai, kepsniai, žuvis, rūkytos dešrelės ar daržovių suktinukai. Jeigu kepsninė šią vasarą dar nebuvo panaudota, tai tam jau atėjo laikas.


„Norint išsirinkti patį geriausią variantą, svarbu atsakyti į kelis klausimus. Kaip dažnai ruošiatės naudoti kepsninę? Tai svarbu sprendžiant, kiek norite investuoti – jeigu kepsninės reikės tik keletą kartų, tuomet geriausia pataupyti pinigus ir pasidairyti pigesnių variantų.


Ar dažnai turite svečių? Jeigu nuolatos leidžiate laiką didelėse kompanijose, galbūt verta pirkti didesnę kepsninę? O jeigu patys dažnai lankote draugus arba mėgstate laiką leisti gamtoje, geriausias pasirinkimas – mobilioji kepsninė“, - teigia „Pigu.lt“ ekspertai.


Shutterstock nuotr.


Kepsninių rūšys ir jų privalumai


Pati populiariausia – tradicinė „šašlykinė“. Tai visiems puikiai žinoma kepsninių rūšis, kuri yra patogi transportavimui, nes jos atraminės kojelės yra nuimamos. Dažniausiai jos būna didesnių išmatavimų, todėl puikiai tinka didelei žmonių grupei.


Aukštesnes šašlykinės yra kūrenamos malkomis, žemesnės – anglimi. Apvali kepsninė arba grilius – jas galima uždengti dangčiu bei yra patogios dėl ratukų. Netikėtai pasikeitus orui, šios rūšies kepsninę perkelti bus nesudėtinga. Dangčio dėka puikiai iškepsite net ir didelius mėsos kepsnius. Jos kūrenamos dujomis arba medžio anglimi.


Dujinė kepsninė – vienas iš patogiausių pasirinkimų, ypač taupantiems laiką bei mėgstantiems iškylauti gamtoje. Ji greitai įjungiama ir išjungiama, lengva reguliuoti temperatūrą. Beje, jos turėtojai gali pamiršti virtuvėje esančią viryklę – maistas, kepamas šioje kepsninėje, niekada nepridegs.


Vienkartinė kepsninė – jeigu vis dėlto nenorite investuoti pinigų ilgalaikėms kepsninėms, taip paruošto maisto norite labai retai ir nebent tik šeimos pietums – tai pats geriausias pasirinkimas. Iš karto su medžio anglimi parduodama kepsninė puikiai tinka leidžiant laiką gamtoje, o anglys joje ypač ilgai dega.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis