Virtuvės dizaino tendencijos 2014 metams

Nors patalpų ir namų dizainas kardinaliai nepasikeičia vos tik atplėšus sieninio kalendoriaus lapelį ir jame pamačius užrašą "Sausio 1 d.", bendros kiekvienų metų tendencijos išryškėja dar praėjusiais metais ir metų eigoje vis labiau įsitvirtina. Virtuvės dizaino tendencijos padeda sužinoti, ką kitais metais turėtumėte matyti dizaino kataloguose ir apie namus rašančiuose interneto tinklapiuose, taip pat padeda pasisemti idėjų tuo atveju, jeigu patys šiais metais planuojate daryti virtuvės remontą. Dalinamės su jumis prognozėmis, kokios virtuvės interjerų tendencijos šiemet bus pačios pastebimiausios.

Tamsesnės virtuvės spalvos. Šiais metais galimas tamsesnės spalvų paletės įsiliejimas į virtuvės interjerus. Juoda, ruda, tamsiai raudona bei vario tonai – tokios greičiausiai bus šių metų virtuvių paviršių spalvos. Tiesa, tamsios sienų spalvos patalpas gali vizualiai sumažinti, todėl dizaineriai rekomenduoja tamsesne spalva dekoruoti tik vieną patalpos sieną arba tokį sprendimą naudoti luboms ar grindims.

Tamsesnių tonų siena
Tamsesnių tonų siena
Shutterstock nuotr.

Natūralios medžiagos. 2014-ųjų metų virtuvių interjerai vėl atras natūralias, neslepiamas grynas medžiagas – tikėkitės pamatyti plytų imitacijas, sprendimų naudojant neobliuotas lentas, netgi atviro betono ruoželių. Virtuvėse bus kuriamas dizainas su industrijos potepiu, tačiau šiuo atveju tai reikš ne tiek moderniu šaltumu alsuojančius interjerus, kiek modernumo ir senųjų laikų detalių, paimtų iš ūkio, samplaiką. Chromas, nikelis nerūdijantis plienas vis dar bus pastebimos detalės, bet pamažu užleis vietą šiltesnių atspalvių metalams.

Plytos ir medis
Plytos ir medis
Shutterstock nuotr.

Atviros lentynos ir spintelės su stiklinėmis durelėmis. Pastebima tendencija, ryškėjanti visuose virtuvių tipuose - spintelių turinio demonstravimas. Kadangi virtuvė pamažu vėl gali tapti arba jau tapo pagrindine šeimos ir draugų susitikimo vieta, jos yra vis modernesnės ir gražesnės, šeimininkai stengiasi išnaudoti visą jų vizualinį potencialą.  Tad šiuo metu tampa madinga parodyti viską, ką turite – nuo puodų ir keptuvių iki gurmaniškų aliejų. Tam labai tinka atviros arba įstiklintos lentynos ir spintelės.

Atviros lentynos
Atviros lentynos
Shutterstock nuotr.

Kadangi tokios spintelės yra sąlyginai lengvai įgyvendinamas sprendimas, net jei remonto greitu metu neplanuojate, tai gali būti proga atsinaujinti ir jūsų namuose. Jei jūsų spintelės turi stiklines dureles, galite investuoti į naujus keraminių indų servizus, kurie atkartotų virtuvėje dominuojančių detalių, tarkime, baldų ar stalviršio spalvas, Taip sukursite tolydesnį vaizdą. 

Atvirumas pastaruoju metu apskritai būdingas virtuvėms. Jau gana seniai tai nebėra atskiras ir gerai izoliuotas kambarys - virtuvės vis mažiau ribojamos sienų. Kai kurie dizaineriai eina dar toliau - virtuves kuria taip, kad jos kuo subtiliau įsiterptų į aplinką. Daugiau apie tai galite paskaityti čia: 13 atviros virtuvės įslaptinimo idėjų

Tamsūs virtuvių stalviršiai. Dar viena 2014-tųjų tendencija. Savininkai, kurie nori virtuvei pridėti šiek tiek rafinuotumo, gali šį tikslą pasiekti rinkdamiesi juodo granito ar kvarco stalviršius. Tai nereiškia, kad būtinai reikia rinktis ir tamsesnius baldus - juodi stalviršiai gali sudaryti estetiškai patrauklų kontrastą tiek su šviesiais baldais, tiek su  virtuvės sienų spalvomis. 

Granito stalviršis
Granito stalviršis
Shutterstock nuotr.

===

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 100 Lt vertės prancūziškos kosmetikos gamintojos "L'Occitane" dovanų čekį.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis