Buto Vilniuje remontas: 2 savaitė

Tęsiame ciklą, kuriame dizainerė Lina Ruokienė pasakoja, kaip jai sekasi ir su kokiais sunkumais susiduria darydama remontą.

1 dalį rasite ČIA

Bandau tęsėti savo pažadus ir dalintis didžiojo remonto naujienomis. Beje, smagu, kad tame pačiame name, tik kitame korpuse bei aukšte, taip pat vyksta kapitaliniai remontai, tad atsinaujins namo gyventojai iš pagrindų, ne tik mes.

Remontas
Remontas
L.Ruokienės nuotr.

Remontas
Remontas
L.Ruokienės nuotr.

O kas gi naujo pas mus? Numatytose vietose (tiesa, dar ne visose) buvo atidengtos plytos, jų tikroji spalva dar pasislėpusi po istorijos, tinko bei dažų sluoksniais, bet tikrajam veidui atskleisti yra specialūs aparačiukai.. 

Caro laikus menančios sienos jau pateikė ir staigmenų - atradome nenusakomos kilmės sienų dekorą. Akivaizdu, nepavadinsi to freskomis, bet ir iš arčiau patyrinėjus supranti, kad tai nėra ir įsispaudę tapetų raštai, greičiau jau - to meto sienų dekoravimas dažant bei ornamentuojant specialiais voleliais ar pan. Bus proga giliau pasidomėti. Visai tikėtina, kad mažą plotelį pasiliksime atidengtą prisiminimui. Juk mums patinka erdvės su kontekstu!

Remontas
Remontas
L.Ruokienės nuotr.

Išorines sienas papildomai apšiltinsime, tad jos tam dabar ir ruošiamos - lyginamos, tinkuojamos. Išardžius senąją grindų dangą su visais jos sluoksniais ir posluoksniais, dabar viskas daroma iš naujo - supiltas ir suslėgtas smėlis, bus betonuojama...Bet apie tai, kas bus - kituose įrašuose.

Remontas
Remontas
L.Ruokienės nuotr.

Kol kas normaliu tempu judam į priekį ir planuojamės darbus.

P.S. Prieš supilant smėliuką, spėjome vėl lobių paieškot - deja, bus ramu, kad nemiegosim nei ant aukso puodo, nei (ačiū Dievui) ant snaudžiančios bombos... Radome dar keletą kulkų, diržo sagtį, pusę sagės, ženkliuką, suspaustą varpelį (gal..) ir keletą sagų. Mūsų mažojo lobio iliustracijas pateiksime irgi vėliau.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo „Mano Namai“ prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis