10 didžiausių interjero dizaino klaidų

Jei nusprendėte kurti namus be interjero dizainerio pagalbos, pateikiame 10 dažniausiai pasitaikančių dizaino klaidų, kurių reikėtų vengti. Žinoma, mokymasis iš savo klaidų suteikia daug patirties, tačiau siūlome atsižvelgti į šiuos patarimus, kad sutaupytumėte laiko ir nervų.

I.Budzeikaitės nuotr.

10. Veidrodžių nenaudojimas

Veidrodžiai yra veltui nuvertinta namų interjero dalis. Juk būtent veidrodžių naudojimas suteikia kambariams erdvės. Veidrodžių ir langų trūkumas gali suteikti pojūtį, kad gyvenate mažoje dėžutėje. Pažvelkite į tai kūrybiškai – jei neturite vietos dideliems veidrodžiams ar spintoms su slankiojančiais veidrodžiais, galite naudoti mažus veidrodėlius, kad ir pastatomus ant stalo. Šiuo metu jų yra įvairiausių formų ir dydžių, tad belieka nebijoti eksperimentuoti, nes toks dekoro pasirinkimas suteikia kambariams šviesos ir atspalvių įvairovės.

Shutterstock nuotr.

9. Nuotraukų kabinimas per aukštai

Rodos, tai smulkmena, tačiau nuo to, kokiame aukštyje pakabinta nuotrauka, priklauso kokią formą ar aukštį įgaus jūsų sienos. Kitas svarbus aspektas – nuotraukas reikia kabinti taip, kad į jas būtų patogu žiūrėti visiems apsilankantiems namuose. Per žemai kabančios fotografijos gali sukelti tik nugaros skausmą, o pakabintos per aukštai gali nesulaukti jokio susidomėjimo, net jei tai bus menininko šedevras.

I.Budzeikaitės nuotr.

8. Noras greitai užbaigti remontą

Tai ne lenktynės ir, deja, bet norint kokybiško rezultato, reikės įdėti pastangų. Interjero projektavimas ir kūrimas reikalauja daug laiko. Derėtų nepamiršti, kad būste gyvensite ilgai, o permainų dažnai vykdyti negalėsite ne tik dėl laiko sąnaudų, tačiau ir dėl pajamų, kurių remontams tenka skirti gan daug.

Shutterstock nuotr.

7. Gamtos elementų ignoravimas

Vienas paprasčiausių būdų atnaujinti kambarį – pasitelkti augalus. Paprastas sprendimas, kuris kai kuriems gali sukelti klausimus ir apmąstymus, ar atsiras pakankamai laiko prižiūrėti nuolat lapus metančias gėles. Tačiau kaktusas, fikusas ar orchidėja, kurią tereikia laistyti vieną kartą per savaitę, taip pat pavers namus jaukesniais. Svarbiausia kuriant namus nepamirškite visų penkių pojūčių, juk namai turi būti ne tik estetiškai pamaloninantys akį, tačiau ir kupini gyvybės.

I.Budzeikaitės nuotr.

6. Nepakankamas dėmesys akustikai

Optimali akustika namuose yra vienas sunkiausiai pasiekiamų dalykų. Tačiau tai ypač svarbu kambariuose, kuriuose pramogaujate ar mėgstate pažiūrėti filmą. Venkite popierinių paviršių, kurie garso bangas paskirsto netolygiai. Verčiau kambariuose pasitelkite kilimus ir kilimines dangas, nebijokite pasirinkti minkštų sofų. Pavyzdžiui, jei jūsų namuose kietmedžio grindys, būtinai bus reikalingas kilimas, kad garsai jūsų namuose skambėtų švelniau.

R.Būtėnaitės nuotr.

5. Baldų pirkimas nežinant jų išmatavimų

Per dideli baldai paverčia namus vienu dideliu sandėliu. Įėjus į tokias patalpas apima sunkumo pojūtis. Kambariai erdviniu požiūriu sumažėja ir tiesiog „rėkia“ apie blogą šeimininkų skonį. Mažesnio dydžio baldas tarsi atveria kambarį ir suteikia jam laisvės. Kiek juokingas, bet praktiškas pastebėjimas – pasistenkite, jog pasirinkti baldai tilptų pro duris.

4. Kambarių perkrovimas baldais

Jei perpildote kambarius kavos staliukais, kušetėmis, pintinėmis, tai gali paveikti ir savijautą. O kartu chaosas namuose atspindi ir vidinę būseną. Kambariuose visuomet reikia palikti vietos, kad galėtumėte laisvai vaikščioti, o norint galėtumėte be vargo perstumdyti pagrindinius namų baldus. Vienas lengviausių sprendimų – minimalizmas.

Shutterstock nuotr.

3. Spalvų sintezė

Spalvų parinkimas – tai ne tik sienų dažymas. Taip pat reikia apgalvoti, kad parinkti atspalviai tarpusavyje derėtų su baldų koloritu. Juk tai yra svarbūs sprendimai, kurie labai paveikia nuotaiką ir kasdienę savijautą. Kartais norėdami ryškaus kambario mes persistengiame ir viską renkamės tik raudonos spalvos, tačiau tuomet kiekviename žingsnyje lydi įtampa ir tesinori atrasti ramybės užuovėją.

Shutterstock nuotr.

2. Netinkamai parinktas apšvietimas

Net mažiausiai langų turinti erdvė, gali būti šviesi, jei apgalvosite šviestuvų formas ir kiekį. Juk šviesa nulemia atitinkamą emociją kambaryje. Prieblanda kuria malonią romantinę nuojautą, o daugiau nei vienas šviesos šaltinis – energijos antplūdį.

Shutterstock nuotr.

1. Dažų pirkimas prieš parenkant baldus ir jų tekstūras

Kaip jau pastebėjote, kuriant namus svarbu parinkti tinkamą koloritą. Taigi, neskubėkite pirkti violetinių dažų su nuolaida, jei dar nežinote, kokius baldus parinksite kambariams, kokia jų tekstūra. Baldus lengvai perkelti gebėsite bet kada, o štai perdažyti sienas užima žymiai daugiai laiko.

Shutterstock nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis