Darau pats: kaip iš senos spintelės pasidaryti staliuką

Senus, nebereikalingus, nebemadingus ar nebereikalingus baldus dažnai tiesiog išmetame, panaudojame kurui ar paprasčiausiai tiesiog perdažome. Turintys daugiau erdvės, sudeda juos garaže, užneša ant palėpės ar nutempia į rūsį. Vis dėlto, tokie baldai gali tapti puikia medžiaga naujiems kūriniams.

Balti šiek tiek pasendinti baldai suteiks jūsų būstui ypatingą nuotaiką.Norint turėti tokių baldų savo namuose, visai nebūtina išleisti daug pinigų ir pirkti naujus baldus, užtenka tiesiog įdėmiai apžvelgti tai, ką turite po ranka. Puikiai tam tiks sena tarybinių laikų spintelė, iš kurios pats pasidarysite nuostabų žurnalinį staliuką (taip pat galite panaudoti spintą, indaują ir pan.).Išardykite spintelę, kad galėtumėte suprasti, kokios detalės bus tinkamos naudojimui.

Galvodami, koks bus jūsų staliuko dizainas, pasitelkite ne tik savo fantaziją, bet ir internetą, kuriame rasite įdomių baldų nuotraukų. Kai apsispręsite dėl būsimos staliuko išvaizdos, iš kartono arba popieriaus pasidarykite būsimų staliuko detalių iškarpas. Koks bus jų dydis, nuspręskite patys. Jie nėra ribojami, tačiau priklauso nuo norimo rezultato ir pradinės medžiagos dydžio.

Mūsų pateikiamame pavyzdyje šoninės senos spintelės sienelės buvo naudojamos kaip jungiančios dalys (kojelės) tarp stalviršio ir spintelės dugno. Pridedame iš anksto pasiruoštas iškarpas ant spintelės detalės ir medienos siaurapjūkliu (elektriniu, rankiniu) išpjauname staliuko detales (riestas, tiesias, kampuotas). Taip pat nupjauname stalviršio ir spintelės dugno kampus, kad mūsų staliukas būtų apvalių formų. Pasiruošę visas būtinas detales, pradedame jas valyti. Tai gana svarbus darbas, nes nuo valymo kruopštumo priklauso galutinio dirbinio kokybė. Kiekvieną detalę nušveičiame švitriniu popieriumi.

Jei spintelė buvo dažyta, reikia nušveisti dažus iki pat medienos. Jei taip nepavyks, bent jau maksimaliai nušveiskite švitriniu popieriumi viršutinį dažų sluoksnį. Jei jums pavyko švariai nušveisti detalę, tuomet būtina ją nušlifuoti švitriniu audiniu (grūdelių dydis – 150). Po to dėmesį reikia skirti detalėse esančioms skylėms (kur buvo montavimo sraigtai ir varžtai). Jas būtina užtepti medienos glaistu.

Leiskite glaistui, kuriuo padengėte skyles, nuskilimus ir nelygumus, išdžiūti. Džiuvimo laikas – viena para. Surinkite detales, kurių sutvirtinimui puikiai tiks:

1) metaliniai kampai su savisriegiais;

2) mediniai kaiščiai.

Po detalių paruošimo, galite pradėti jas dažyti. Pirmasis dažymo etapas – turite padengti detales dviem grunto sluoksniais. Būtinai laikykitės medžiagos, su kuria dirbsite, techninių rekomendacijų. Antrasis etapas – tarpinis šlifavimas abrazyvine kempine (grūdelių dydis - 240). Trečiasis ir paskutinis etapas – lakavimas (vienas sluoksnis).

Taip pat galite panaudoti skirtingų spalvų dažų derinius (kaip parodyta pavyzdyje). Galite patys maišyti spalvas, kol gausite norimą atspalvį, arba tiesiog nusipirkite jau paruoštus dažus. Dirbinio kraštus padenkite specialia baldų apdailos juosta (tam bus reikalingas lygintuvas) arba galite juos tiesiog nudažyti.

Jei norite, kad staliukas atrodytų prabangiau, galite ant stalviršio nupiešti ornamentą. Pirmiausia pabandykite jį nupiešti pieštuku.

Šaltinis ir nuotraukos: www.sdelaysam-svoimirukami.ru

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis