Darau Pats: idėja kitiems metams – lesyklėlė iš kokoso

Skaitytoja Kristina dalijasi įdomia žiemiška idėja, kaip iš kokoso riešuto sumeistrauti originalią paukščių lesyklėlę. Toks „statinys“ ne tik papuoš kiemo aplinką, suteiks džiaugsmo žiemojantiems paukštukams, bet ir suteiks galimybę smagiai su šeima praleisti vakarą.

Pagaminti – paprasta!

Svarbiausias ir atsakingiausias darbas teks vyriškai rankai – siaurapjūkliu reikia nupjauti dalį kokoso. Per atsiradusią angą išskabtuokite riešutą, kad kevalas liktų tuščias. Angas galima išpjauti iš kelių riešuto pusių. Grąžtu išgręžkite skylę virvei pritvirtinti – ant jos bus kabinama lesyklėlė. Įkišę virvę ant galo užmegzkite tvirtą mazgą, kad lesalo pilnas kokosas gerai laikytųsi. O dabar jau laikas pridėti lesalo ir ieškoti tinkamos medžio šakos paukščių kokosui kabinti.

K. Pikelienės nuotr.

K. Pikelienės nuotr.

K. Pikelienės nuotr.

K. Pikelienės nuotr.

K. Pikelienės nuotr.

Lesalo mišinys

Paukščių lesalas turi būti kuo natūralesnis, nesupelijęs, nesugedęs, be jokių prieskonių ar priemaišų – puikiai tinka skaldyti grūdai, kruopos, saulėgrąžos, sėklos ir pan. Visa tai sumaišykite su riebalais, o gautą mišinį sukrėskite į išskobtą kokoso kevalą.

K. Pikelienės nuotr.

K. Pikelienės nuotr.

K. Pikelienės nuotr.

Praktiškas patarimas

Išskobtas kokoso riešutas tiks pyragams ruošti, jį galite naudoti kaip papuošimą, kaip prieskonį ar kaip tik norite. Riešutą susmulkinkite smulkintuvu, įdėkite į maišelį ir palikite šaldiklyje, kol prireiks virtuvėje.

K. Pikelienės nuotr.

Šaltinis: www.manonamai.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis