Pasidaryk pats: rankų darbo dovana – kvapnus muilas

Vienas iš didesnių šventinio laikotarpių iššūkių – dovanų pirkimas. Juk norisi visus artimuosius nudžiuginti bent jau nedidelėmis kalėdinėmis staigmenėlėmis, tačiau biudžetas nėra „guminis“.

Tiems, kurie ieško nebrangios, tačiau šventišką nuotaiką atspindinčios dovanos, siūlome išbandyti pasigaminti kvapnų rankų darbo muilą.


Pristatome natūralaus muilo receptą, kuriam prireiks cinamono ir avižinių dribsnių. Cinamonas – nuostabiai kvepiantis ir tonizuojantis prieskonis, kuris asocijuojasi su Kalėdomis. Taip pat jis teigiamai veikia odą (lengvai ją šveičia bei pasižymi antibakterinėmis savybėmis), todėl puikiai papildo muilą. Avižiniai dribsniai jam suteikia drėkinančių savybių.


Shutterstock nuotr.


Muilui jums prireiks:


* 450 g sviesmedžio muilo (ar kito natūralaus muilo be priedų);


* ½ šaukštelio cinamono;


* 1 arbatinio šaukštelio kokosų aliejaus;


* 4 šaukštų maltų avižų;


* 5-8 lašų cinamono eterinio aliejaus.


Darbų eiga:


1. Ištirpinkite kokosų aliejų mažame dubenyje. Tada įpilkite cinamono ir gerai išmaišykite. Cinamoną pilant tiesiai į muilą, jis gali sulipti, todėl pirmiausia jį reikia sumaišyti su kokosų aliejumi.


2. Supjaustykite muilą smulkiais gabalėliai. Tuomet sudėkite jį į emaliuotą dubenį, kurį įstatykite į didesnį puodą su karštu vandeniu padėtą virš vidutinės ugnies. Garai muilą visiškai ištirpins per keletą minučių.


3. Šiek tiek atvėsinus muilą, į jį supilkite cinamono ir kokosų aliejaus mišinį. Tada suberkite avižas ir įvarvinkite cinamono eterinio aliejaus. Viską labai gerai išmaišykite.


4. Supilkite gautą masę i formeles ir palikite muilą stingti kambario temperatūroje. Nors muilas turėtų sustingti per kelias valandas, geriausia jį palikti per naktį.


5. Kitą dieną muilas turėtų būti atšokęs nuo formelių. Tada jį galima gražiai supakuoti. Pakavimui galite panaudoti sviestinį popierių, surišimui – natūralią virvelę. Papuošimui galite pridėti cinamono lazdelę.


Shutterstock nuotr.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis