Kalėdiniai meduoliai

Sunku įsivaizduoti gražiausias metų šventes be gardžiųjų meduolių. Norint, kad meduoliai įgytų reikiamą skonį, tešla iki kepant turėtų pastovėti mažiausiai 6 valandas.

Reikės:


500 g medaus,


2 stiklinių cukraus,


250 g sviesto,


1 kg ir stiklinės miltų,


4 kiaušinių,


3 arbatinių šaukštelių nubrauktos sodos,


pusės stiklinės pieno,


žiupsnelio druskos,


stiklinės smulkintų graikinių (ar lazdyno) riešutų,


pusės stiklinės tarkuotos apelsino žievelės,


pusės stiklinės razinų,


kupino šaukšto kakavos,


2 arbatinių šaukštelių imbiero ir cinamono,


meduolių prieskonių.


Paruošimas:


Medų, cukrų ir sviestą pakaitinkite. Ištirpus sviestui ir pravėsus skystai masei, sudėkite likusius produktus. Išmaišykite viską iki vientisos masės. Uždenkite indą lininiu rankšluostėliu, dėkite į šaldytuvą ir laikykite iki Kalėdų. Paskui kepkite meduolius, kaip įprasta. Tiesa, iškepus jų nebereikės palaikyti, kad suminkštėtų. 

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis