10 gudrybių, kaip tuoj pat suteikti erdvumo mažai virtuvei

Dauguma turime mažą virtuvę, kurioje norisi sutalpinti viską ir funkcionaliai panaudoti kiekvieną centimetrą. Kaip tai padaryti?

1. Jei tik galite, pašalinkite arba išgriaukite visas pertvaras, kurios skirian virtuvę nuo kitų namo dalių. Virtuvė iškart taps daug erdvesnė.


2.Išnaudokite palubes. Jose įrengtos lentynos tinka lėkštėms ir indams, kuriuos naudojate rečiau. Žinoma, įsirengę tokias lentynas, teks įsigyti ir kopėčias.


3. Pagalvokite, kur laikysite patį maistą. Galbūt jis gali papuošti jūsų virtuvę? Mažų prieskonių indelių ar birių produktų indų nebūtina slėpti, be to, gaminant maistą jie bus lengvai pasiekiami. Šiuo metu yra didžiulė įvairovė - indeliai gali būti tiek gyvūnų formų, tiek su originaliais užrašais.



Pagalvokite, kur laikysite patį maistą
Pagalvokite, kur laikysite patį maistą
Shutterstock nuotr.



4. Pasirinkite tinkamą svarbiausios trijulės – šaldytuvo, viryklės ir plautuvės – išdėstymą. Šie trys svarbiausi virtuvės taškai turi būti nenutolę vienas nuo kito daugiau kaip per žingsnį ar du. Tinkamas išdėstymas gali ne tik sutaupyti erdvės, bet ir užtikrinti virtuvės efektyvumą.


5. Nepamirškite, kad daiktus galima laikyti ir ant sienų. Jos itin tinka dažnai naudojamiems įrankiams ar puodeliams sukabinti. Iš jų galima sukurti įdomią kompoziciją. Tiesa, tokiu atveju svarbu palaikyti nuolatinę šių indų švarą.



Nepamirškite, kad daiktus galima laikyti ir ant sienų
Nepamirškite, kad daiktus galima laikyti ir ant sienų
Shutterstock nuotr.



6. Vizualiai bet kokią erdvę didina šviesios spalvos. Atsargiau elkitės su balta, jei mėgstate daug gaminti, bet pilka ar šviesiai žydra, gali suteikti ir erdvumo, ir lengvumo įspūdį.


7. Jeigu galite, akcentuokite ir atidenkite langus. Natūrali šviesa vizualiai išplės erdvę bei įleis į patalpą šviežio oro.



Jeigu galite, akcentuokite ir atidenkite langus
Jeigu galite, akcentuokite ir atidenkite langus
Shutterstock nuotr.



8. Kilnojamos salos yra puikus variantas, kai reikia papildomo paviršiaus ar laikymo vietos – ypač, kai ruošiama daug maisto ar rengiamas vakarėlį – jas galima stumdyti iš vieno kambario į kitą.


9. Retai virtuvėje naudojamus daiktus laikykite už jos ribų – prieškambaryje, svetainėje ar kitų kambarių spintose.


10. Pamėkite betvarkę. Mažoje virtuvėje negalėsite visko paslėpti spintose. Jeigu virtuvė ir atrodo šiek tiek užversta, ji taip pat gali būti jauki, bent jau kol žinote, kur viskas sudėta ir galite rasti visus reikalingus įrankius bei indus. Arba kitas variantas – paslėpkite viską, suteikite virtuvei sterilumo. Taip sukursite įspūdį, jog joje gali tilpti bet kas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis