Sunku nebus: agurkinės sriubos receptas

Ši sriuba yra viena iš labiausiai mėgstamų Lietuvoje. Nieko keisto - ją pasigaminti ilgai neužtruksite.

Sudėtis:
Pusė stiklinės perlinių kruopų;
1 bulvė;
Svogūnas;
Didelė morka;
4 rauginti agurkai;
Druska, pipirai, keli lauro lapeliai;
Aliejus kepimui.

Paruošimas:
Kruopas nuplauti, sudėti į vandenį ir užkaisti virti. Į puodą įberti druskos, įdėti lauro lapelius. Kruopas virti tol, kol jos beveik suminkštėja. O tuo metu pasiruošti likusias daržoves - svogūną smulkiai supjaustyti, morką ir raugintus agurkus stambiai sutarkuoti.

Kruopoms bebaigiant virti, į puodą sumesti nedideliais kubeliais pjaustytą bulvę. Svogūną ir morką apkepinti keptuvėje su aliejumi. Daržovės turi būti minkštos, o tada jas sudėti į puodą. Ten pat sudėti tarkuotus raugintus agurkus. Įberti pipirų ir dar pavirti keletą minučių.

Aš dažniausiai dar palieku uždengtą puodą ir leidžiu sriubai bent pusę valandos pailsėti. Tiesa, esu girdėjusi, kad kai kurie virdami šią sriubą įdeda porą šaukštų pomidorų padažo.

Patiekite sriubą su grietine. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis