Daugiau jokios netvarkos: kaip greitai ir efektyviai išsiurbti kambarius?

Greičiausiai kiekvienas esate vis nukėlinėję kambarių siurbimą – juk tai gali atimti nemažai laiko ir energijos. Nebūtinai – jei žinote, kaip tai tinkamai daryti. Vadovaudamiesi vos keliais nesudėtingai patarimais tvarkymosi procesą dar sutrumpinsite ir suefektyvinsite.

„Vien įjungti įrenginį ir jį braukti per paviršius ‒ nepakanka. Tokiu būdu jūs neišnaudojate visų įrenginio galimybių, o jūsų namų aplinka netampa tokia švari, kokia galėtų būti. Dėl to daugiausia nukenčia žmonės, turintys sveikatos problemų, pavyzdžiui, alergiją ar astmą. Rekomenduoju atkreipti dėmesį į keletą aspektų, o vėliau juos pritaikyti ir savo namų ruošoje“, – sako „Samsung Electronics Baltics“ buitinės technikos ekspertas Vytautas Povilas Jurgaitis.

 

Pasiruoškite kambarių siurbimui

 

Prieš pradėdami siurbti kambarius sutvarkykite aplinką ‒ nuo grindų patraukite tuo metu nereikalingus, smulkius daiktus, pavyzdžiui, gyvūnų ar vaikų žaislus.

 

„Pirma, taip siurbti bus lengviau, nes nereikės pasilenkti tam, kad ką nors pakeltumėte ir padėtumėte į vietą. Antra, išvengsite nemalonumo, kai smulkūs objektai įtraukiami į dulkių siurblį. Deja, taip galima siurblį ir sugadinti, t. y. sulaužyti jo vidines dalis. Trečia – nuo įvairių paviršių pašalinsite daugiau nešvarumų“, ‒ sako V. P. Jurgaitis.

 

Negana to, prieš siurbimą naudinga nuo įvairių paviršių nuvalyti dulkes, nes dalis jų nusėda ant grindų. Kai kurie žmonės dulkes yra pratę valyti po siurbimo, nes mano, kad didelė dalis dulkių patenka atgal į aplinką, tačiau šiuolaikiniai siurbimo įrenginiai jas sulaiko beveik 100 proc.

 

Laikykitės tvarkymosi rutinos

 

Norint susitvarkyti greitai ir efektyviai, naudinga tai daryti reguliariai, iš anksto suplanuotu grafiku. Jei per ilgai nesitvarkysite – galite atsidurti situacijoje, kai namų ruošos darbams teks skirti visą dieną.

 

Patogiausia iš anksto nusimatyti dienas, kada galėsite skirti laiko paviršių siurbimui. Kad tvarkymasis neužtruktų ilgai, rekomenduoju reguliariai daugiau prižiūrėti tas vietas, kuriose paliekame daugiausia purvo. Taigi, koridoriaus ar po valgomuoju stalu esančias grindis naudinga valyti kiek dažniau.

 

Be to, vietoje to, kad chaotiškai judintumėte dulkių siurblį į visas šalis, geriau siurbkite į vieną pusę įrenginį judindami pirmyn ir atgal. Baigę šį veiksmą, viską pakartokite pasisukę 90 laipsnių kampu. Taip ta pati dangos dalis bus išsiurbta visomis 4 kryptimis.

 

Protingai naudokite antgalius

 

Beveik visada įsigyjant dulkių siurbimo įrenginį pridedami įvairių tipų antgaliai, skirti skirtingiems paviršiams ir leidžiantys sutvarkyti sunkiai pasiekiamas vietas.

 

„Tie, kurie namuose laiko gyvūnus, turėtų naudoti specialų antgalį, skirtą lengvai nuo paviršių pašalinti gyvūnų kailį ‒ pūkus ar šerius. Kai kurie siurbimo įrenginiai taip pat turi ir šlapio valymo funkciją, naudojant skirtingus šepečius. Atkreipkite dėmesį, kokiems paviršiams šie šepečiai skirti: plytelėms, kilimams ar pan. Taip jų nesubraižysite ir efektyviausiai juos išsiurbsite“, ‒ sako V. P. Jurgaitis.

 

Pasak buitinės technikos eksperto, naudojant tą patį antgalį visiems paviršiams greičiausiai ne ilgai galėsite džiaugtis švariais namais. Dėl to siauro antgalio derėtų nepamiršti pastoviai naudoti kampuose, nes būtent ten standartinis antgalis prasčiausiai surenka nešvarumus, jie kaupiasi. Siurbdami užuolaidas naudokite ištraukiamą, lentynoms ir spintų viršui ‒ sulenkiamą priedą ir t.t.

 

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis