5 būdai, kaip išvengti dulkių erkučių

Dulkių erkutės gali sukelti niežulį, kosulį, slogą ar kitus nemalonius simptomus, todėl būtina pasirūpinti jų prevencija. Niekam ne paslaptis, kad dulkių erkutės labai mėgsta veistis patalynėje, todėl svarbu pasirūpinti tinkama jos priežiūra. Žemiau rasite kelis naudingus patarimus, kurie padės efektyviau kovoti su šiais parazitais.

Reguliariai tvarkykite namus


Reguliarus namų tvarkymas gali užkirsti kelią dulkių erkučių ir kitų parazitų atsiradimui. Dulkes rekomenduojama valyti ne sausomis, bet drėgnomis šluostėmis, nes tik tuomet dulkės bus pašalinamos pakankamai efektyviai. Taip pat vertėtų naudoti ir specialias namų valymo priemones: jei stengiatės nenaudoti cheminių medžiagų, į vandenį įlašinkite kelis lašus arbatmedžių aliejaus, ir šiuo mišiniu valykite įvairius paviršius.


Kambario temperatūra ir drėgmė


Norint išvengti dulkių erkučių atsiradimo labai svarbu kontroliuoti kambario drėgmę ir temperatūrą. Idealu, jei miegamajame palaikoma nuo 18 iki 22 laipsnių temperatūra, o drėgmės kiekis neviršija 40 procentų. Jei oras bus pernelyg sausas, tai gali paskatinti dulkių erkučių atsiradimą.


Gali praversti antialerginė patalynė


Jei patalynė bus skalbiama 60 laipsnių ar aukštesnėje temperatūroje, tai padės išnaikinti dulkių erkutes, tačiau nereikėtų pamiršti, kad spalvotiems audiniams tokia temperatūra įprastai yra per aukšta. Puikiu pasirinkimu gali būti antialerginė patalynė, kurioje dulkių erkutės neturi jokių šansų išgyventi. Platų įvairių tipų patalynės pasirinkimą rasite čia: https://epik.lt/.


Patalynės apdorojimas šalčiu


Dulkių erkutėms pražūtingas ne tik karštis, bet taip pat ir šaltis. Šaltuoju metų laiku patalynę galite išnešti į lauką ar į balkoną, o po šalčio „terapijos“ patalynę gerai išpurtykite.


Specialių įrenginių naudojimas


Jei pajutote dulkių erkučių alergijos simptomus, galite išbandyti specialius dulkių erkučių naikinimo prietaisus, kurie itin veiksmingai pašalina šiuos parazitus ir padeda sumažinti alergijos simptomus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis