3 idėjos, kaip dailiai papuošti velykinį stalą

Nors už lango gamta dar tik pradeda busti po žiemos sąstingio, tikrą pavasarį jau galite susikurti ant velykinio stalo. Jei šv. Velykų patiekalai suplanuoti, kiaušinių marginimo idėjos kirba galvoje, o pirkinių krepšelis jau pakeliui, laikas pasirūpinti originaliomis šventinėmis dekoracijomis. Žemiau rasite tris paprastas, greitas ir pavasario į namus įnešančias dekoracijų idėjas.

„Matome, kad didysis pasiruošimas šv. Velykoms prasideda paskutinį savaitgalį prieš šventes. Gyventojai ruošiasi dekoruoti ne tik kiaušinius, bet ir šventinį stalą – velykinių dekoracijų, velykiniais motyvais margintų servetėlių pardavimas išaugo nuo 5 iki 10 kartų. Šventinę nuotaiką kuria ne tik papuošimai, bet ir pats pasiruošimas, todėl kviečiame pasisemti kūrybinių idėjų ir pavasariškai praleisti laiką su šeima, ruošiant ir puošiant šv. Velykų stalą“, – kviečia Jurgita Gižaitė-Tulabienė, „Barboros“ komunikacijos vadovė.


Gamta ir natūralumas


Per šv. Velykas žvalgomasi į gamtą ir nekantriai ieškoma jos pabudimo ženklų – tegul šis pabudimas atsispindi ir ant šventinio stalo. Jo dekoravimui prireiks kelių natūralių komponentų – šviežių gėlių (kvapnių narcizų, spalvingų tulpių ar kitų mėgstamų žiedų), šakelių su pumpurais ar samanų.



Gamta ir natūralumas
Gamta ir natūralumas
Organizatorių archyvas


Toliau – laisvė kūrybai! Gėles galima ne tik pamerkti į vazą ir pastatyti stalo centre – spalvingais žiedais puoškite lėkštes, po žiedą padėkite tarp įrankių, susuktų į servetėlę. O galbūt namuose turite pakankamai mažų vazelių ir po pamerktą gėlės žiedą galite padėti prie kiekvienos svečiui skirtos lėkštės? Tai bus gražus dėmesio ir kvietimo gestas, kuris tikrai pradžiugins artimuosius.


Šventinio stalo centre – dažnai kuklus, tačiau per šv. Velykas stiprią simbolinę reikšmę turintis išdailintas margutis. Margučiai džiugins dar labiau, jei bus sudėti į dekoruotą lėkštę: nuklokite ją samanomis arba šienu, papuoškite laukinių gėlių žiedais arba šakelėmis su kačiukais.


Žaismingos zuikio ausys


Vienas populiariausių šv. Velykų simbolių, dažnai vaizduojamas šalia pintinės su margučiais, – mielas zuikis. Žaismingais zuikiais ypač džiaugiasi mažieji namų gyventojai – šiemet kviečiame įprastas šių gyvūnėlių figūrėles pakeisti savo pačių pagamintomis dekoracijomis. Kaip zuikio ausys išlankstytos servetėles – paprastas būdas papuošti šventinį stalą, į kurio kūrybą lengvai įsitrauks visa šeima.



Žaismingos zuikio ausys
Žaismingos zuikio ausys
Organizatorių archyvas


Šiai dekoracijai prireiks dailių servetėlių, raištelių ir kiaušinių. Pasirinkus norimų spalvų ir raštų servetėles, kiekvieną jų reikės susukti išilgai, į vidų įdėti po kiaušinį, o servetėlės viršų užrišti pasirinktu raišteliu.


Zuikio ausis primenančias servetėles su kiaušiniais viduje galite padėti ant svečiams skirtų lėkščių – dekoracija ne tik puoš stalą, bet ir pasitarnaus praktiškai.


Žydintis šv. Velykų vainikas


Tikrą pavasarį skelbs ir namus puoš dailus velykinis vainikas. Tokį vainiką pasigaminti paprasčiau nei atrodo, pakabinti jį galima ant durų, sienos ar tiesiog padėti ant stalo, viduryje sutupdant margučius.



Žydintis šv. Velykų vainikas
Žydintis šv. Velykų vainikas
Organizatorių archyvas


Vainiko bazę galima įsigyti jau paruoštą arba pasigaminti patiems – tam prireiks vytelių, supintų lanku, sutvirtintų raišteliais ar karštais klijais. Kas toliau? Vainiko bazės puošyba – gėlių žiedais, žaliais lapais, šakelėmis su kačiukais, gal net smulkiais dekoratyviniais margučiais ar velykinių gyvūnų figūrėlėmis. O galbūt turite dar kitokių idėjų?


Šiuos dekoro elementus sudėkite tarp vainiko bazės šakelių arba pritvirtinkite karštais klijais – ypač, jei vainiką planuojate kabinti. Patarimas didesniam tvarumui: po šv. Velykų vainiko bazės neišmeskite. Tvarkingai nurinkę žiedus ar kitus dekoro elementus, bazę pasilikite ir panaudokite vėliau, kad ir šv. Kalėdų vainiko gaminimui.  

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis