2022 metų interjero tendencijos: į ką atkreipti dėmesį?

Artėjant naujiems metams, vis daugiau šeimų ima planuoti ateinančių metų išlaidas, didesnius pirkinius bei kokius darbus planuojama atlikti. Pastebima, kad naujųjų metų planu neretai tampa nuosavo būsto įsigijimas ar turimo atnaujinimas: kapitalinis ar mažesnis remontas. Taip pat planuojama įsigyti didesnius pirkinius, kurie atnaujintų esamą namų interjerą. Siekiant atnaujinti būsto interjerą, specialistai pataria nesižvalgyti atgal ir pasidomėti tendencijomis, kurios vyraus kitąmet. Tai padės susikurti modernius, šiuolaikiškus namus, kuriuose įdiegti sprendimai bus itin praktiški.

Klasikiniai sprendimai – neišeinantys iš mados


Jeigu pirmiausia yra planuojamas būsto įsigijimas ir tik vėliau jo remonto, interjero dizaino darbai, svarbu atkreipti dėmesį į paskolas teikiančių bendrovių sąlygas. Atkreipkite dėmesį į palūkanų dydį, laikotarpį, per kurį paskolą reikės mokėti dalimis, taip pat verta pasikonsultuoti su asmeniniu finansų ekspertu. Dėl paskolos būstui įsigyti, galite pildyti paraišką internete, prieš tai įdėmiai paskaičius bendrovės taikomus reikalavimus galimiems kredito gavėjams. Įprastai atkreipiamas dėmesys į asmens ar šeimos bendras pajamas, jų stabilumą, darbo laiką paskutinėje darbovietėje, didelis dėmesys skiriamas šeimos kredito istorijai. Esant palankioms asmeninėms galimybėms skolintis ir turint nusižiūrėtą gyvenamojo būsto variantą, labai greitai ateis metas pradėti svarstyti apie jo interjerą bei kokius sprendimus norėsite įgyvendinti.


Interjero dizaineriai atkreipia dėmesį, jog kai kurie sprendimai namuose neišeina iš mados jau daugelį metų ir yra tapę tarsi klasika, kurią pasirinkus, niekuomet neprašausite. Vienas tokių sprendimų – interjeras, kuriame pirmu smuiku groja medienos gaminiai bei šios motyvai. Tai gali būti šviesios medienos spalvos grindys, krėslai, miegamojo staliukai. Taip pat klasika yra vadinamos lovos, kurių kojūgalyje matoma tarpusavyje derančių spalvų mediena, bendram lovos vaizdui suteikianti prabangos įspūdį. Taigi, gamtoje randamos medžiagos, jų tarpusavio derinimas jau daugelį metų yra vienas stilingiausių sprendimų, kuriuos galite pasirinkti naujiems namams.



2022 metų interjero tendencijos: į ką atkreipti dėmesį?
2022 metų interjero tendencijos: į ką atkreipti dėmesį?
Organizatorių archyvas



Spalvos – vienas svarbiausių komponentų


Harmoningas interjeras yra svarbus kiekvienuose namuose, kurį sudaro spalvų suderinamumas, baldų vientisumas. Nors būste vyraujančias spalvas šeimos nariai dažniausiai pasirenka remdamiesi asmeninėmis simpatijomis, interjero dizaineriai rekomenduoja pažvelgti plačiau, ypač, į artėjančiais metais ypač populiarią spalvą būsto interjere – juodą. Kadangi spalvos namuose kuria tam tikrą nuotaiką, viename kambaryje nerekomenduojama rinktis vienos spalvos, o kalbant apie prabangią juodą spalvą, patariama ieškoti, pavyzdžiui, juodo baldų komplekto virtuvės kambariui, tačiau bendroje erdvėje kurti šviesią atmosferą, renkantis baltas ar smėlio spalvos grindis, sienas, šviestuvus.


Jeigu praėjusiais metais būsto įrengimui šeimos tendencingai rinkosi pastelines spalvas, užsakant medžiagas, baldus būstams, kurie bus įrengti kitąmet – dominuoja pilkos bei juodos spalvų atspalviai. Nesant tikriems, kaip gali atrodyti tamsios spalvos gyvenamajame būste, interjero dizainerių paprašykite sukurti vizualizacijas, kurios leis jums geriau aiškiau matyti būsto vaizdą bei įvertinti interjero spalviškumo niuansus.


Didelis dėmesys – minimalistiniam darbo kambariui


Pastaraisiais metais didelei daliai žmonių pradėjus dirbti namuose, svarbiu akcentu tapo privačios erdvės ar atskiro darbo kambario įrengimas. Ateinančiais metais planuojant įsirengti nedidelį biurą namuose, specialistai pataria rinktis tokias medžiagas, baldus bei daiktus, kurie neblaškytų dėmesio. Tam labiausiai tinka pastelinės spalvų natos ir neperkrauta darbo vieta. Įsigykite tik tai, ko reikia: stalą, ergonomišką kėdę, šviestuvą ir neleiskite, jog aplinkoje dėmesį blaškytų tokie daiktai kaip tiesiai prieš jūsų akis kabantis ryškus paveikslas ar greta stovintis kavos aparatas, kurio gardžia kava nuolatos vaišinasi namiškiai. 



Užsakymo nr.: PT_70821

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis