Ir skanūs, ir naudingi
„Lietuviai vis labiau vadovaujasi sveikatingumo tendencijomis, subalansuotą maistą renkasi ir užkandžiams, todėl riešutai bei džiovinti vaisiai sulaukia daug pirkėjų dėmesio. Pastebime, kad jų pardavimai padidėja ir prieš Kalėdas. Be to, pirkėjams siūlome ir riešutų rinkinių asortimentą, kurie gali tapti puikiu priedu prie kalėdinių dovanų“, – teigia V. Budrienė.
Pasak komunikacijos vadovės, pardavimų duomenys rodo, kad, vertinant riešutų be papildomų skonių, prieskonių ar apvalkalų kategoriją, pirkėjų mėgstamiausi yra pistacijų riešutai – jų parduodama daugiausia. Po jų rikiuojasi graikiniai riešutai bei žemės riešutai. Populiariausių džiovintų vaisių trejetuką sudaro džiovintos slyvos, razinos ir džiovinti abrikosai.
Vaida Budrienė siūlo išbandyti gardaus kiaulienos vyniotinio su figomis ir riešutais receptą:
Kiaulienos vyniotinis su figomis ir riešutais
Jums reikės:
Kiaulienos nugarinės
Druskos
Juodųjų pipirų
Provanso žolelių mišinio
Kelių puodelių džiovintų figų
Puodelio natūralių obuolių sulčių
Saujos graikinių riešutų
Gabalėlio sviesto
Svogūno
Kelių skiltelių česnako
Saujos džiūvėsėlių
Pagaminimas
Išilgai įpjaukite kiaulienos nugarinės šoną palikdami poros centimetrų storio sienelę ir atverskite išklotinę. Mėsą gausiai apibarstykite Provanso žolelėmis, druska ir pipirais. Džiovintas figas apvirkite obuolių sultyse, kol susidarys tirštokas sirupas. Baigę virti į jį suberkite saują graikinių riešutų. Su sviestu apkepkite susmulkintą svogūną ir česnako skilteles. Sudėkite į keptuvę su figomis. Įberkite saujelę džiūvėsėlių, kad įdaras būtų tirštesnis. Paruoštu įdaru padenkite kiaulienos išklotinę ir pradėkite vynioti. Vyniotinį apriškite konditeriniu siūlu ir kelias minutes apskrudinkite keptuvėje. Tada suvyniokite į foliją ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių. Po geros valandos jau galėsite ragauti.