Sotumo mėgėjams: gardžiojo kiaulienos vyniotinio su figomis ir riešutais receptas

Ieškote ne tik įmantresnių skonių, bet ir sveikesnių patiekalų ingredientų – gardinkite juos riešutais ar džiovintais vaisiais. Tai dar vienas puikus būdas stiprinti imunitetą ir praturtinti organizmą mineralų ir skaidulų turinčiu maistu. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad riešutų ir džiovintų vaisių pardavimai šaltuoju metų laikotarpiu išauga, o pirkėjai juos renkasi ne tik užkandžiams, bet ir kalėdinėms dovanoms.

Ir skanūs, ir naudingi


„Lietuviai vis labiau vadovaujasi sveikatingumo tendencijomis, subalansuotą maistą renkasi ir užkandžiams, todėl riešutai bei džiovinti vaisiai sulaukia daug pirkėjų dėmesio. Pastebime, kad jų pardavimai padidėja ir prieš Kalėdas. Be to, pirkėjams siūlome ir riešutų rinkinių asortimentą, kurie gali tapti puikiu priedu prie kalėdinių dovanų“, – teigia V. Budrienė.


Pasak komunikacijos vadovės, pardavimų duomenys rodo, kad, vertinant riešutų be papildomų skonių, prieskonių ar apvalkalų kategoriją, pirkėjų mėgstamiausi yra pistacijų riešutai – jų parduodama daugiausia. Po jų rikiuojasi graikiniai riešutai bei žemės riešutai. Populiariausių džiovintų vaisių trejetuką sudaro džiovintos slyvos, razinos ir džiovinti abrikosai.


Vaida Budrienė siūlo išbandyti gardaus kiaulienos vyniotinio su figomis ir riešutais receptą:


Kiaulienos vyniotinis su figomis ir riešutais



Kiaulienos vyniotinis su figomis ir riešutais
Kiaulienos vyniotinis su figomis ir riešutais
Shutterstock nuotr.



Jums reikės:


Kiaulienos nugarinės


Druskos


Juodųjų pipirų


Provanso žolelių mišinio


Kelių puodelių džiovintų figų


Puodelio natūralių obuolių sulčių


Saujos graikinių riešutų


Gabalėlio sviesto


Svogūno


Kelių skiltelių česnako


Saujos džiūvėsėlių


Pagaminimas


Išilgai įpjaukite kiaulienos nugarinės šoną palikdami poros centimetrų storio sienelę ir atverskite išklotinę. Mėsą gausiai apibarstykite Provanso žolelėmis, druska ir pipirais. Džiovintas figas apvirkite obuolių sultyse, kol susidarys tirštokas sirupas. Baigę virti į jį suberkite saują graikinių riešutų. Su sviestu apkepkite susmulkintą svogūną ir česnako skilteles. Sudėkite į keptuvę su figomis. Įberkite saujelę džiūvėsėlių, kad įdaras būtų tirštesnis. Paruoštu įdaru padenkite kiaulienos išklotinę ir pradėkite vynioti. Vyniotinį apriškite konditeriniu siūlu ir kelias minutes apskrudinkite keptuvėje. Tada suvyniokite į foliją ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių. Po geros valandos jau galėsite ragauti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis