Kelios paprastos taisyklės
Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad šis patiekalas sudėtingai paruošiamas, tačiau V. Juodkazienė sako, kad jo virimas yra paremtas keliais paprastais principais.
Pirmasis V. Juodkazienės patarimas gaminant nepaprasto skonio karį – tinkamų prieskonių parinkimas. Prieskoniai patiekalui suteikia ne tik skonį, bet ir tekstūrą. Gaminant karį specialiai jam skirtas pastas galima įsigyti parduotuvėje arba gamintis patiems. Tokiu atveju reikėtų nepamiršti šviežių svogūnų, česnako, imbiero, čili pipirų ir kitų mėgstamų prieskonių: kmynų, kalendros miltelių netgi cinamono.
Antras svarbus dalykas – kario pagrindas. Paprastai juo tampa trinti pomidorai ir paprikos, jogurtas, grietinėlė arba kokosų pienas, špinatai bei smulkiai supjaustyti svogūnai. Visa kita – fantazijos reikalas. Karį galima gardinti vištiena, jautiena, kiauliena ar kita mėgstama mėsa. Jam puikiai tinka ir balta žuvis arba krevetės, o vegetarai karį dažnai ruošia su moliūgu ar kitomis mėgstamomis daržovėmis.
V. Juodkazienė rekomenduoja šiuo patiekalu pasimėgauti namuose ir dalijasi burnoje tirpstančio vištienos kario receptu.
Vištienos karis
Jums reikės:
Žiupsnelio kalendros prieskonių
Žiupsnelio kmynų
Žiupsnelio ciberžolės
Žiupsnelio cinamono
Žiupsnelio pipirų
Žiupsnelio druskos
Šlakelio alyvuogių aliejaus
Svogūno
Kelių skiltelių česnakų
Gabalėlio imbiero
Puodelio vištienos sultinio
Skardinės konservuotų pomidorų
Vištienos krūtinėlės
Žiupsnelio kukurūzų krakmolo
Pusės puodelio grietinėlės
Šviežios kalendros
Pagaminimas:
Pirmiausiai sumaišykite visus prieskonius. Tuomet įkaitinkite keptuvę, įpilkite šlakelį aliejaus ir pakepinkite svogūną, česnaką bei imbierą, viską kelias minutes pakepkite. Į tą pačią keptuvę pilkite sultinio, pomidorus, prieskonių mišinį ir viską dar kelias minutes patroškinkite. Galiausiai gautą padažą supilkite į trintuvą ir viską sutrinkite iki vientisos masės. Gautą kario pagrindą supilkite į keptuvę. Sudėkite kubeliais supjaustytą vištieną, ją šiek tiek patroškinkite ir įberkite žiupsnelį krakmolo, kad padažas sutirštėtų. Galiausiai supilkite grietinėlę ir dar kelias minutes pakepkite. Gautą patiekalą patiekite su ryžiais arba indiška duona, pagardinkite šviežia kalendra. Skanaus!