2 kambarių butas Vilniuje: subtilus prabangos pojūtis

Projektuodamas interjerą naujos statybos bute Vilniuje, jo šeimininkas verslininkas Antanas Janulevičius išsikėlė tikslą susikurti funkcionalius ir estetiškus namus, todėl rinkosi kokybiškas, estetikos ir prabangos pojūtį suteikiančias apdailos medžiagas, atidžiai derino detales, ieškojo išskirtinių sprendimų. Pasak Antano, įdėtos pastangos pranoko jo paties lūkesčius.

Objekto dosjė:


Tipas – naujos statybos vieno miegamojo butas Vilniuje


Gyvenamoji erdvė: bendrasis kambarys su poilsio ir virtuvės zonomis, miegamasis, vonios kambarys


Gyventojai – vienas šeimininkas


Projekto autorius – buto šeimininkas Antanas Janulevičius


Naujos statybos name įrengto buto su vienu miegamuoju interjerą Antanas Janulevičius ėmėsi kurti pats ir neslepia, kad jaučiasi pamalonintas, kai į svečius užėję žmonės klausia, kas buvo interjero projekto autoriai. Ir nekeista, nes interjeras stebina funkcionalumu, kruopščiai parinktais spalviniais deriniais ir dideliu dėmesiu mažiausioms smulkmenomis. Kaip pasakoja šeimininkas, tokiam rezultatui pasiekti prireikė bene pusės metų projektavimo, teko aplankyti ne vieną interjero saloną, kai kuriuos – net po keletą kartų, kol interjeras priartėjo prie susikurtos subtiliai prabangaus ir šiuolaikiško būsto vizijos.


Siekdamas, kad gyvenamoji erdvė atitiktų visus poreikius ir būtų patogi, Antanas pirmiausia pakoregavo buto planavimą: buvo perstatytos dvi pertvaros – susiaurinus koridorių paplatinta vonios patalpa, o siena, kuri skyrė virtuvę ir vonią, „pastumta“ į vonios pusę siekiant padidinti bendrojo kambario erdvę. Ją šeimininkas vizualiai suskirstė į tris dalis – poilsio zoną nuo likusios erdvės skiria patogi elegantiškų klasikinių linijų sofa, už jos buvo įkomponuotas aukštas metalinio korpuso pusbario stalas su juodo granito stalviršiu, o po sienos „pastūmimo“ atsiradusioje nišoje įrengta virtuvės zona.


Meną mėgstantis vyras didžiuojasi interjerą puošiančiais kūriniais. Visi namuose esantys paveikslai, kaip sako pats Antanas, jam yra suprantami ir turi ypatingą reikšmę. Vienintelis apmaudą keliantis dalykas – tai, kad ant sienų beveik nebėra vietos likusiems kolekcijos kūriniams.



Būsto interjeras
Būsto interjeras
Enrika Samulionytė



Svetainės poilsio zonoje kavos ir TV zonos staliukai buvo pagaminti pagal paties šeimininko sukurtus projektus. Kavos staliuką su granitiniu stalviršiu Antanas specialiai projektavo aukštesnį nei įprasta, – taip prie jo patogu ne tik gerti kavą, bet ir dirbti kompiuteriu.


„Tik pamatęs šį granitą žinojau, kad jis bus mano namuose“, – sako Antanas kalbai pasisukus apie virtuvės įrengimo sprendimus: virtuvės darbastaliui, sienai prie jo ir baro stalui buvo panaudotas tas pats prabangus tamsiai pilkos spalvos su baltomis gijomis akmuo, gražiai išryškėjantis vyraujančiame švelnaus pilko atspalvio fone. Tokį patį koloritą šeimininkas parinko ir nišoje įrengtiems virtuvės baldams, taip buvo siekiama atkreipti dėmesį į svarbiausią, prabangos efektą kuriantį šios zonos elementą – aukso spalvos apdaila dekoruotus virtuvės fasadus. Kaip tikina šeimininkas, ši baldų apdaila, pastebėta baldų parodoje, buvo kone pirmasis elementas, nuo kurio pradėjo dėliotis viso buto dizaino idėja. Prie vientisų aukso spalvos fasadų Antanas derino ir kitas detales – virtuvės baldų rankenėles, cilindrinius valgomojo zonos šviestuvus, paveikslo rėmus, net tapetų blizgesį, taip sukurdamas vientisumo ir subtilios prabangos įspūdį. Kuriant interjerą Antanui buvo svarbu ne tik komfortas, bet ir elegancijos, subtilios prabangos, natūralumo pojūtis. Tokią koncepciją puikiai atitiko amerikiečių gamintojo „Ashley“ minkštieji baldai – svetainės sofa ir miegamojo lova iš parduotuvės www.royalbaldai.lt.


Antano išsirinktų virtuvės pakabinamųjų spintelių aukso spalvos apdaila dera prie itališkų valgomojo zonos šviestuvų ir Arūno Žilio paveikslo aukso spalvos rėmų. Būtent toks kruopštus detalių derinimas tarpusavyje pareikalavo nemažai dėmesio ir laiko.


Paklaustas, kas įkvėpė tokią interjero koncepciją, Antanas prisimena, kad dėl raudonmedžio grindų buvo tvirtai apsisprendęs dar pačioje apmąstymų pradžioje. Išskirtinės raudonmedžio grindys išklotos visose erdvėse, tai butui suteikia vientisumo ir prabangos.


Keliauti mėgstantis vyras ant sienos pasikabino unikalų lietuvių studijos „Map It“ sukurtą medinį žemėlapį, jame smeigtukais žymi visas šalis, kuriose pabuvojo. Šeimininkas pasakoja turėjęs dar kartą kreiptis į gamintojus, nes 30-ies smeigtukų, buvusių komplektacijoje, nepakako visoms aplankytoms vietoms sužymėti.


Virš virtuvės spintelių sumontuotas taškinis apšvietimas pabrėžia aukso spalvos apdaila dengtas spinteles. Toks sprendimas ne tik suteikia namams jaukumo, bet ir puikiai apšviečia darbastalį.


Miegamajame išlaikyta visame interjere vyraujanti dizaino koncepcija. Šio kambario interjerui buvo pasirinktas pilkšvų ir rusvų atspalvių derinys, jame gražiai suskamba interjero kompozicijoje pritaikyti blizgių ir matinių paviršių fragmentai. Miegamojo akcentu tapo didelė ir patogi gamintojo „Ashley“ lova, su aukštu, stilingu klasikinių formų galvūgaliu. Beje, šeimininkas patikslina, kad dekoratyvines galvūgalio vinutes, derinant jas prie interjero atspalvių, teko pakeisti: jis pats ištraukė visas chromuotas ir pritaikė naujas, su dekoratyviomis žalvario spalvos galvutėmis. Dar labiau pabrėžti išskirtinį lovos galvūgalio dizainą padeda ir šeimininko parinkti tapetai akcentinei sienai. Siekdamas sukurti estetišką, prabanga dvelkiantį, bet jaukų miegamojo interjerą, Antanas šiai sienai dekoruoti parinko šilko tapetus su subtiliu žvilgesiu.



Būsto interjeras
Būsto interjeras
Enrika Samulionytė



Miegamajame, kaip ir visame bute, daug dėmesio buvo skirta detalėms – sienas puošia garsių dailininkų tapybos darbai, spalviškai bei emociškai derantys prie interjero, blizgūs tekstūriški šilko tapetai pabrėžia jaukią atmosferą, dera prie sunkių naktinių lino užuolaidų bei subtiliai blizgių žalvario detalių.


Susiaurinęs koridorių, bet nenorėdamas prarasti erdvės pojūčio, vieną jo sieną ir jose buvusias duris į vonios kambarį Antanas padengė veidrodžiu. Tai suteikė šiai siaurai patalpai erdvės ir šviesos, be to, šeimininkui nereikėjo ieškoti specialios vietos veidrodžiui prie lauko durų.


Visą miegamojo sieną prie durų šeimininkas paskyrė talpiai spintai su antresolėmis. Spintos durims buvo parinktas jaukus rusvas atspalvis ir blizgi danga – toks sprendimas padėjo išvengti masyvaus baldo, apsunkinančio estetišką erdvę, įspūdžio.


Nors vonios patalpa nėra didelė, erdvės ir šviesos jai suteikia vienoda sienų ir grindų apdaila šviesiu marmuru bei išskirtinis veidrodis su mozaikiniu mažų veidrodėlių rėmu, sukuriantis netaisyklingos formos erdvės iliuziją ir suteikiantis patalpai ritmikos. Nedažnai pasitaikantis, bet praktiškas sprendimas – nuo patalpos neatskirta dušo erdvė, kurios trapo apdailai pasirinktas kambario grindis ir sienas dengiantis marmuras, šitai taip pat padėjo išsaugoti kuriamą erdvės pojūtį. O už dušo sienelės šeimininkas specialiai suformavo nišą, kad joje tilptų skalbyklė. Antanas neslepia dar svarstantis, ar šią vietą reiktų paslėpti sumontavus dureles, ar palikti kaip yra. Išskirtinė apdaila, dėmesys detalėms ir dekoratyvios smulkmenos vonios kambaryje padėjo sukurti estetišką, dvelkiančią subtilia, skoninga prabanga atmosferą, vyraujančią visame buto interjere.


Vonios kambariui parinkta šeimininko mėgstamiausia medžiaga – šviesus marmuras su juodomis gijomis, suteikiantis estetikos ir prabangos pojūtį.




Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis