IKEA pradeda prekiauti ribota kolekcija, sukurta kartu su mados pasaulio ikona Virgilu Abloh

Šiandien – ilgai laukta diena mada besidomintiems žmonėms. IKEA pradeda prekiauti riboto leidimo kolekcija namams, kurta kartu su mados pasaulio ikona Virgilu Abloh.  

Kolekciją, pavadinimu MARKERAD, sudaro 16 prekių nuo krepšių iki baldų ir aksesuarų namams. Jie pasižymi klasikiniu, minimalistiniu dizainu, bei mados ikonos darbuose būdingais netikėtais elementais, pavyzdžiui, kabutėmis, kurios yra dizainerio darbų skiriamasis ženklas.


„Virgilas Abloh šiandien yra vienas iš lyderių, kai kalbame apie taisyklių laužymą ir ribų bei žanrų nepaisymą madoje. Jis – vienas paklausiausių dizainerių, tačiau nepaisant to, šios kolekcijos prekių kainos, kaip ir kitos prekės, prieinamos daugeliui. Siekiame suteikti galimybę žmonėms įsigyti išskirtinių daiktų ir padaryti savo namus unikaliais, be didelių investicijų“, – sako IKEA dizainerių komandos vadovė Lietuvoje Eimantė Nemanė.



MARKERAD veidrodis
MARKERAD veidrodis
IKEA



Kolekcijoje MARKERAD susilieja funkcionalumas ir menas. Anot paties kūrėjo, nors kiekvieno daikto funkcinė paskirtis skiriasi, tačiau visa kolekciją jungianti esmė – meniniai bruožai.


Pavyzdžiui, viena iš laukiamiausių šios kolekcijos prekių – stilingi popieriniai krepšiai, ant kurių parašyta “sculpture” (liet. „skulptūra“). Taip dizaineris švelniai provokuoja ironiškai klausdamas, kodėl krepšys negali būti meno kūriniu. Kilimas su užrašu „wet grass“ (liet. „šlapia žolė“) žaidžia „vidaus“ ir „lauko“ aliuzijomis. Tuo tarpu švaraus dizaino sieninis laikrodis su užrašu „temporary“ primena, kad laikas nestovi vietoje.



MARKERAD krepšiai
MARKERAD krepšiai
IKEA



Pasak interjero dizainerės, kolekcijos baldai puikiai tiks modernaus ir urbanistinio dizaino namuose. Jie lengvai priderinami ir modernios klasikos ar eklektiškame stiliuje.



Kušetė MARKERAD
Kušetė MARKERAD
IKEA



Pirkėjai nuo šiandien gali įsigyti stalą, kėdę, spintelę, kušetę, patalynės užvalkalus, kilimus ir kitas smulkesnes prekes. Visi šie daiktai sukurti bendradarbiaujant Virgilui Abloh ir IKEA dizaineriams Švedijoje. Kolekcijos prekių kainos bus prieinamos daugeliui ir prasidės nuo 9,99 Eur.  

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis