Reikės:
1/2 pakelio pilno grūdo makaronų (aš naudojau Dobele)
400 g virtų krevėčių (galima nauduoti žalias, tiesiog jas reikės pakepti 2-3 min ilgiau)
1/2 -1 brokolio
3-4 v.š. alyvuogių aliejaus
3 skiltelių česnako
šiek tiek tarkuoto parmezano (prieš patiekiant)
1-2 v. š. citrinos sulčių
druskos, pipirų
Makaronus išverdame pagal instrukciją, paliekame apie 1-1,5 samčio skysčio, kuriame jie virė. Įkaitiname keptuvę su 1,5-2 v.š. aliejumi, dedame smulkintą česnaką, pakaitiname apie 30 sekundžių, tada beriame apvirtas krevetes, kepame apie 2 minutes, išimimame ir trumpam atidadedame.
Brokolį susmulkiname mažais žiedais, beriame į keptuvę, kur kepė krevėtės, pilame skysčio nuo makaronų, uždengiame ir patroškiname apie 3 min. Beriame makaronus ir krevėtes prie brokolių, pagardiname druska, pipirais, v.š. alyvuogių aliejumi, pašlakstome citrinų sultimis, viską išmaišome. Prieš tiekiant apibarstome parmezanu.