Įkvepiantys pokyčiai: kompatiška virtuvė + mini valgomasis

Nedidelė standartinio planavimo buto virtuvė po pertvarkų tapo šiuolaikiška ir praktiška maisto gaminimo ir valgymo zona, įtraukta į bendrosios erdvės planą ir stilistinę kompoziciją.

Remontuojant nedidelį butą su aukštomis lubomis senos statybos daugiabučiame name, buvo nuspręsta pakeisti virtuvės projektą. Buto šeimininkams norėjosi sukurti šiuolaikiškesnę ir patogesnę, atviresnę gyvenamąją erdvę, todėl 7,5 m² ploto izoliuotą virtuvę buvo nutarta įtraukti į bendrą buto erdvę.


Tai padaryti pavyko sienoje tarp svetainės ir virtuvės sumontavus naują durų angą – tokiu būdu iš virtuvės galima patekti tiesiai į bendrąjį kambarį. Šeimininkai siekė išlaikyti stilistinį buto, įrengto sename name su aukštomis lubomis, vientisumą ir derinti plokštumų proporcijas. Dėl šios priežasties buvo sumontuotos dvivėrės durys į svetainę. Virtuvės zona suformuota kampu palei kitą sieną, o prie lango dar liko vietos mini valgymo zonai.


Ko galime pasimokyti iš šių pokyčių:


* Norėdami butui su aukštomis lubomis suteikti klasikinio stiliaus įvaizdį, šeimininkai sienų ir lubų susikirtimo liniją visu perimetru dekoravo puošniais apvadais. 


* Siekiant nepažeisti taisyklingų erdvės ir baldų proporcijų, viršutinės spintelės nebuvo montuojamos iki pat lubų. Tuščioje vietoje ant jų galima laikyti dekoratyvius krepšius daiktams susidėti – tai virtuvei suteiktų daugiau jaukumo. 


* Baltos pakabinamosios spintelės dėl pasirinkto atspalvio ir įterptų dalių su klasikinio stiliaus stiklinėmis durelėmis neapsunkina nedidelės erdvės, vizualiai susilieja su baltų sienų fonu, bet yra talpios ir patogios daiktams susidėti. 


Shutterstock


* Virš laisvai pastatomo šaldytuvo sumontuota spintelė – taip išsaugomas vientisumas, be to, sukuriama daugiau vietos daiktams laikyti. Tokioje sunkiau pasiekiamoje spintelėje galima sutalpinti rečiau naudojamus rakandus. 


* Mikrobangų krosnelei pastatyti įrengtas specialus laikiklis – taip išsaugomas neapkrautas darbo paviršius. 


* Smulkaus geometrinio rašto plytelės, atkartojančios erdvėje naudojamus atspalvius, ne tik pagyvina monochrominiais tonais dekoruotą patalpą, bet ir vizualiai kuria didesnės erdvės pojūtį. 


* Virtuvės fasadų dizainas derinamas prie erdvės – kuriant šiuolaikišką klasikinį įvaizdį, buvo parinktos įsprūdomis dekoruotos baldų durelės, o nuosaikus, jaukus pilkai rusvas koloritas pabrėžia šiuolaikiškumą. 


Shutterstock


* Iš abiejų viryklės pusių sumontuoti praktiški ištraukiami konteineriai, kuriuose patogu laikyti dažnai naudojamus produktus – aliejų, prieskonius ir panašiai. 


Shutterstock


* Kampinėje spintelėje įrengtas modernus ištraukiamas mechanizmas daiktams laikyti, tad specifinė spintelių erdvė išnaudojama maksimaliai. 


Shutterstock


* Baltos blizgios keraminės plytelės, išklijuotos klasikiniu metro principu, neskaido erdvės, išsaugo šviesios, skaidrios erdvės pojūtį ir tuo pat metu padeda sukurti praktišką darbo zoną. 


* Praktiški ant skersinio kabinami popierinių rankšluosčių ir kitų reikmenų laikikliai padeda palaikyti tvarką ir išsaugoti neapkrautą palyginti neplačią – vos 60 cm – maisto gaminimo zoną. 


Shutterstock


* Dvivėrės durys leido suformuoti platų perėjimą iš vienos erdvės į kitą, tad virtuvė tapo bendrojo kambario dalimi, be to, baltos klasikinio dizaino durys su stikliniais langeliais pabrėžė interjere kuriamo stiliaus braižą. 


Shutterstock


* Tarp durų ir lango įkomponuota nedidelė valgymo zona su apskritu stalu. Prireikus jį galima atitraukti nuo sienos – taip prie stalo tilps daugiau žmonių. O virš stalo nuleistas klasikinių formų šviestuvas suteikia jaukumo ir apšviečia valgymo zoną.


Gamintojo archyvas


GERAS PASIRINKIMAS. Siekiant nedidelei erdvei suteikti daugiau erdvės ir šviesos, sienas buvo nutarta dažyti šviesiu, minkštu pieno atspalviu. Renkantis dažus šiai zonai buvo ypač svarbu atkreipti dėmesį ne tik į jų kokybę, bet ir į savybes, darančias įtaką sveikatai. Buvo pasirinkti vieni naujausių rinkoje siūlomų dažų – „Penta color SILVER SHIELD“.


Dažai unikalūs išskirtine sudėtimi, praturtinta sidabro jonais. Šie dažai atitinka aukščiausią kokybės standartą, taip pat pasižymi visiškai aplinkai nekenksminga sudėtimi. Tai idealus pasirinkimas virtuvei – jie atsparūs ne tik intensyviam plovimui, bet ir dezinfekavimui, jais tinka dažyti betoninius, tinkuotus paviršius, plytas, dažomuosius tapetus, įvairias plokštes ir kitus (išskyrus medinius) paviršius. 


„Penta Color SILVER SHIELD“ dažų galite įsigyti prekybos tinklo „Senukai“ parduotuvėse.


Daugiau informacijos: https://www.senukai.lt/

Užsakymo nr.: PT_59092

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis