Atgarsiai iš parodos „Baldai Interjeras Dizainas“ (+VIDEO)

Paroda „Baldai Interjeras Dizainas“ šiais metais lankytojus pasitiko atsinaujinusi. Bene didžiausioje Lietuvos interjero dizaino parodoje buvo pristatytos naujausios kolekcijos, kurias ateinančiais metais galėsime išvysti biuruose ar namuose. 

„Ekspozicijose buvo galima rasti nuo baldų, pramonės staklių iki bižuterijos, tačiau daugiausiai dėmesio buvo skiriama biurų ar namų erdvės įrengimui“, - įspūdžiais apie parodą dalinosi Namų idėjų centro NIC atstovas Nerijus Urbonavičius.


Pasak specialisto, šiais metais parodoje matėsi daug naujovių. Dalies, praėjusiu laikotarpiu, ekspozicijas pristačiusių dalyvių nepamatėme, o jų vietą užėmė nauji. Buvo galima išvysti nišinių prekės ženklų, kurių tarpe pasimatė išties novatoriško dizaino kūrinių.


Asmeninis albumas


Ekspozicijose matėsi pasaulinių tendencijų atgarsiai, kuomet dizainas atliepia žmonių poreikį namuose kurti gamtos oazę. „Spalvota vonios santechnika, gyvojo koralo spalva, atspalviai iš gamtos įvairiuose paviršiuose – visą tai, kas vyrauja Europoje ar už Atlanto, taip pat galėjome stebėti ir lietuvių pristatomose kolekcijose“, - pasakojo N. Urbonavičius.


Idomių gaminių buvo galima rasti apšvietimo sektoriaus ekspozicijose. Kaitrines lemputes išstūmusi LED technologija - atsiveria įvairiuose pavidaluose. LED technologijos sintezę galima stebėti su įvairiomis medžiagomis, taip pat ir su natūralia mediena. Nors apšvietimas tampa meniniu elementu, įspūdingai atrodo ir integracijos į skirtingas erdves ar baldinius paviršius.


Asmeninis albumas


Technologijos skverbiasi į kasdienybę. Į baldus integruojamas elektroninis valdymas, apšvietimas ir garsas. „Forma seka funkcionalumą. Naujos kolekcijos kuriamos visapusei rekreacijai“, - pasakojo VIP zone atstovas Vidmantas Bacys, kaip vieną iš pavyzdžių pateikdamas, jog elektroniniam valdymui jau atsisakoma distancinių pultelių, vietoje jų, visas funkcijas integruojant tiesiai į baldą.


Pasak V. Bacio, lietuvių tarpe iki šiol paklausūs odos gaminiai. Tačiau tobulinant medžiagų savybes, stebimas ir naujų medžiagų poreikis. „Galima rinktis gaminį, kuriame vyrauja kelios medžiagos, pvz. derinti odą su gobelenu. Šiuolaikinis gobelenas - draugiškas naudojimui, atsparus nešvarumams, iš jo galima lengvai pašalinti įvairias dėmes“, - pasakojo V. Bacys.


Asmeninis albumas


Įdomių naujienų buvo galima pamatyti ir parodos pranešimų erdvėse. Gamtai ir žmogui draugiški sprendimai stebimi ir vidaus apdailoje. Lietuvių ištobulinta molio tinko technologija, naudojant draugiškas medžiagas, įgalina sukurti išties įspūdingus interjerus su „kvėpuojančiomis“ sienomis. Tobulinant technologiją, atsirado plati spalvų gama, kurią galima pritaikyti įvairiems interjero sprendimams. Funkcinius sprendimus - išbaigia meniniai, kuomet tinkavimo metu galima sukurti įvairius ornamentus.


Savo darbus parodoje pristatė ir studentai, tarp kurių, buvo galima rasti novatoriško dizaino gaminių. „Studentų darbai savo estetika bei funkcionalumu neretai pralenkia didžiųjų gamintojų produkciją. Auga nauja karta, kuri teikia vilties Lietuvos dizaino augimui“, - įspūdžiais dalinosi N. Urbonavičius.


Daugiau naujienų iš parodos galite išvysti video reportaže:




Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis