Dizainerės patarimai naujakuriams, įsirengiant svetainę

Ant kambario grindų laikomos knygos ir televizorius, čia pat sodinami svečiai, keli seni ir tarpusavy nederantys baldai bei daug tuščios erdvės kambaryje – tai puikiai pažįstamas vaizdas, įsikėlusiems į naujus namus. Nors tokia situacija suteikia daug laisvės įgyvendinti savo norus, ne visada aišku, nuo ko reikėtų pradėti įsikurti bei kaip neišleisti per daug.

Būtent tokioje situacijoje atsidūrusiai naujakurių porai padėti ėmėsi IKEA interjero dizainerė.


„Įėjom į šitą erdvę, čia buvo taip šviesu, mums labai patiko“, – apie tai, kas lėmė poros sprendimą įsigyti šį butą pasakojo Agnietė.


Tuo tarpu Valdemaras jai antrino juokaudamas, kad šis butas yra naujas etapas, su kuriuo prasidėjo tikras suaugusiųjų gyvenimas.


Pora šiuo metu gyvena džiugiomis naujakurių nuotaikomis ir galvoja, kaip gražiai, patogiai bei stilingai įsirengti namus. Nenorėdami suklysti, jie neskuba ir atidžiai renkasi.


Daugiausia laiko Agnietė ir Valdemaras praleidžia svetainėje, taigi dėl šio kambario įrengimo ir kreipėsi į dizainerius. „Labai norėjau, kad profesionalus dizaineris patartų. Virtuvę, kokia turėtų būti, aš, kaip moteris, daugmaž jau susidėliojau, bet su svetaine sudėtingiau. Yra labai daug galimų variacijų. Taigi norisi, kad padėtų susikurti geriausią variantą“, – kalbėjo Agnietė.


Svetainę įsirengti porai padės interjero dizainerė Ingrida Briedė. Ji naujakurių pirmiausiai paklausė, ką šiame kambaryje veiks ir kokius daiktus laikys. Tokius klausimus sau užduoti ji pataria visiems, kurie nežino, nuo ko pradėti įrengiant tuščią erdvę.


Shutterstock


„Žiūrėsim televizorių. Taip pat reikia vietos svečiams pernakvoti, patalynei ir knygoms sudėti, iš kelionių turime daug visokių suvenyrų, kuriuos reikia kažkur sutalpinti. Norėtųsi ir gražių užuolaidų“, – vardino namų šeimininkė.


Pasak interjero dizainerės, įsivardijus poreikius, antras žingsnis – įkvėpimo interjero analogų paieškos internete, knygose, kataloguose ir žurnaluose. Tai padeda suprasti, koks stilius, spalvos ir sprendimai patinka ir yra artimi.


„Galvodami apie namų interjerą, žmonės dažnai nepasitiki savo skoniu ir žiniomis. Tačiau reikėtų būti drąsesniems, nes tik mes patys žinome, kokių sprendimų norisi ir kokioje aplinkoje jausimės maloniai“, - šypsosi I. Briedė.


Shutterstock


Įvertinusi naujakurių poreikius, dizainerė kambaryje siekė patenkinti tris esmines funkcijas – įrengti sofą-lovą, TV zoną ir spintą suvenyrams, knygoms bei indams. Vis tik nedidelė kambario erdvė lėmė tai, kad atsižvelgti teko ne tik į čia gyvenančiųjų pageidavimus, bet ir protingai parinkti kuo funkcionalesnius baldus.


„Tikiu, kad namų šeimininkai namuose jausis kur kas geriau, nes dabar turės visiškai įrengtą svetainę, kurioje galės priimti svečius, žiūrėti televizorių, skaityti knygas ar tiesiog ilsėtis“, - džiaugiasi dizainerė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis