Savaitgalio gardumėlis: varškės apkepas

Kartais taip norisi kuo nors pasilepinti, o šaldytuve tik būtiniausi produktai. Išeitis yra, tai gali būti varškės apkepas, kuris niekuomet nenuvilia.

Reikės:

400 g varškės;
2 valgomieji šaukštai cukraus;
4 valgomieji šaukštai manų kruopų;
3 valgomieji šaukštai grietinės;
3 kiaušiniai.

Gaminimas:

Atskirkite baltymą nuo trynio ir išplakite. Sumaišykite visą masę: varškę, grietinę, cukrų, manų kruopas, trynius. Taip pat galima pridėti razinų ar slyvų, prieš tai jas būtinai išplovus ir nusausinus. Visa tai padarius į tešlą įpilkite ir baltymus bei išmaišykite visą masę. Tuomet kepimo formą ištepkite riebalais ar sviestu. Kepkite 20-30 minučių, 180 laipsnių temperatūroje. Iškepus galite pabarstyti pudra.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis