Tikras gardumėlis: suvožtiniai „maxi“

Traški duonos pluta ir tąsus sūris – tobulas skonių derinys, kuriam neįmanoma atsispirti. Dar šiek tiek fantazijos, kepsninės dūmų kvapo ir net, atrodytų, paprastai pagaminamas banalus suvožtinis bus toks, kokio niekada neragavote...

Reikės:

1 neraikytos baltos duonos kepalėlio,

100 g sviesto,

250 ml pomidorų padažo,

12 šoninės juostelių, paskrudintų iki traškumo,

1 raudonojo svogūno,

250 g čederio,

druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį. 


Aštriu duonriekiu peiliu suraikykite duonos kepalą išilgai maždaug 1,5 cm storio riekėmis – jų turėtų būti keturios. Dvi riekes patepkite kambario temperatūros sviestu, užkrėskite pomidorų padažo. Ant viršaus klokite plonai supjaustytas šoninės riekes, žiedais supjaustytą svogūną ir sutarkuotą čederį. Pagardinkite druska ir pipirais. Kitas dvi riekes taip pat patepkite sviestu ir pateptąja puse į vidų guldykite ant suvožtinių viršaus. Suspauskite juos dvipusėmis kepimo grotelėmis ir kepkite vidutinio karštumo kepsninėje po 5 minutes iš abiejų pusių – neskubėkite, kad sūris gerai išsilydytų. 


Gera idėja! Svogūnus galima keisti figų džemu, čederį – grujeriu, pomidorus – šviežiomis prieskoninėmis žolėmis ar netgi vien salotų lapais. Suvožtinius galima įdaryti marinuotomis daržovėmis, saulėje džiovintais pomidorais, juodosiomis alyvuogėmis, čioriso dešra – fantaziją riboja tik šaldytuvo turinys... 


Skanaus!


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis