Pagaminsite per pusvalandį: „kąsneliai“ su žemės riešutais

„Kąsnelius“ pagaminsite vos per pusvalandį, o nuo stalo jie dings dar staigiau. Bet ne todėl, kad ledai greitai tirpsta...

Reikės:

200 g biskvitinių sausainių,

100 g sviesto,

1,8 l vanilinių ledų,

500 ml mažai sūdytų žemės riešutų,

1 skardinės karamelizuoto sutirštinto pieno „Rududu“,

180 g juodojo šokolado,

125 ml grietinėlės.


Išklokite maždaug 23 cm pločio kvadratinį indą maistine plėvele taip, kad ši dengtų ir indo šonus. Išimkite ledus iš šaldiklio, kad šiek tiek suminkštėtų.


Pagaminkite pagrindą: sutrupinkite biskvitinius sausainius virtuvės kombainu ar kočėlu. Supilkite į trupinius ištirpintą sviestą, gerai išmaišykite. Masę sudėkite į indą, stipriai paspausdami išlyginkite pagrindą. Palaikykite jį šaldytuve, kol sukietės.


Pagaminkite įdarą: sudėkite ledus į didelį dubenį, suberkite riešutus. Gerai išmaišykite ir sukrėskite į indą ant biskvitinio pagrindo. Laikykite šaldiklyje apie 1 valandą.


Pagaminkite viršutinį sluoksnį: sudėkite karamelizuotą pieną į dubenį, išmaišykite ir užtepkite ant ledų. Šokoladą susmulkinkite, supilkite grietinėlę ir 30 sekundžių pakaitinkite mikrobangų krosnelėje. Gerai išmaišykite, pakaitinkite dar 30 sekundžių, vėl išmaišykite. Supilkite ant deserto viršaus, išlyginkite. Laikykite šaldiklyje 2–3 valandas arba per naktį.


Atsargiai išimkite ledų desertą su plėvele iš indo, plėvelę staigiu judesiu ištraukite, desertą supjaustykite nedideliais gabalėliais.


Vida Press


Naudingas patarimas. Ledams (o ir su jais pagamintiems desertams) pjaustyti labai patogu naudoti tarpdančių siūlą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis