Reikės:
250 g braškių,
125 ml cukraus,
1 citrinos sulčių,
250 g riebios varškės,
250 ml grietinėlės,
180 g šokolado.
Supjaustytas braškes, cukrų ir citrinos sultis sudėkite į puodą, kaitinkite nuolat maišydami, kol cukrus ištirps. Pavirkite 10 minučių arba kol braškės suminkštės. Nukelkite nuo viryklės ir palikite visiškai atvėsti. Braškes lengvai sutrinkite šakute.
Pertrinkite šakute varškę, sumaišykite su apvirtomis braškėmis ir sirupu. Intensyviai maišydami palaipsniui supilkite grietinėlę. Sudėkite masę į ledukų formeles ir šaldykite 3–4 valandas.
Patiekite su vandens vonelėje ištirpintu šokoladu.
Tokius ledus galima gaminti su įvairiomis uogomis ar vaisiais, tik atminkite, kad kuo daugiau juose gabaliukų (taigi ir vandens), tuo kietesni jie būna.