Pasidaryk pats: šviestuvas iš seno termoso

Milano baldų ir interjero parodoje dominavo raštai su gėlėmis neutraliame baltame ar ryškiame fone. Kodėl – paaiškinimas paprastas: gėlėtuose raštuose tokia daugybė spalvų, kad galimybės kurti interjere įvairiausius derinius yra neribotos. Tad nieko keisto, kad domintis naujomis parodos idėjomis kilo mintis pasidaryti šviestuvą iš seno vintažinio termoso – ne pirmą kartą gėlėti raštai ateina į madą...

Reikės:

gražaus termoso,

metalinio dangtelio nuo stiklainio,

nedidelio šviestuvo gaubto,

baltos ir sidabro spalvos purškiamų dažų,

silikonu impregnuoto kepimo popieriaus,

priemonės „Modge Podge“,

klijų „Moment“,

elektrinio grąžto,

lemputės su lizdu,

elektros laido su jungikliu.


Vida Press


Svarbu! Įsitikinkite, kad termoso viduje nebėra stiklo indo – jis sudužęs ir išimtas. Arba padarykite tai dabar. Ir raskite tinkamo dydžio dangtelį nuo stiklainio, kurį galėsite priklijuoti vietoj termoso dangčio, kad pritvirtintumėte lemputę.


1. Šviestuvui galite naudoti pirktinį gaubtą – darbo bus mažiau. Bet pagamintas iš pusiau skaidraus popieriaus jis taip gražiai skleis šviesą... Išardykite seną gaubtą, rėmelį nuvalykite, nupurkškite baltais dažais. Iš kieto kartono pagal senąją „iškarpą“ išpjaukite reikiamo dydžio ir formos trafaretą ir naudokite jį kirpdami lakštus iš kepimo popieriaus.


Vida Press


2. Patepkite gaubto rėmelį priemone „Modge Podge“. Ji atlieka tris funkcijas: yra gruntas, klijai ir apsaugantis lakas, jos galima įsigyti daugelyje rankdarbių parduotuvių. Priklijuokite pirmąjį popieriaus lakštą, jo šonus vėl patepkite ir taip apklijuokite visą gaubtą. Palikite gerai išdžiūti ir užtepkite dar vieną priemonės sluoksnį.


Vida Press


3. Dangtelyje, kurį uždėsite ant termoso ir ant kurio laikysis lemputė, išgręžkite skylutę. Nupurkškite dangtelį sidabro spalvos dažais, kad derėtų prie termoso. Išgręžkite skylutę ir termoso dugne arba šone, pro ją įverkite laidą, ištraukite jį pro dangtelį, o šį priklijuokite prie termoso „Moment“ ar kitais epoksidiniais klijais.


Vida Press


4. Sujunkite lemputės lizdą su laidais, tada priklijuokite jį prie dangtelio. Palaukite, kol klijai išdžius, įsukite lemputę ir uždėkite gaubtą.


O štai ir rezultatas:


Vida Press


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis