Esminiai patarimai miegamojo įrengimui, jei svajojate apie kokybišką miegą

Kokybiškas miegas toks pat svarbus, kaip ir sveikatai palanki mityba ar reguliarus mankštinimasis. Labai svarbu atkreipti dėmesį į aplinkos, kurioje miegame, salygas: šviesos kiekį, triukšmo lygį, temperatūrą ir oro kokybę. Kodėl tai svarbu?

Visi išvardinti faktoriai daro be galo didelę įtaką miego kokybei. Moksliniai tyrimai rodo, jog prastas ar sutrikdytas miegas galį sąlygoti kognityvinių fukcijų sutrikimus, kuomet sunku mąstyti, susikaupti. Taip pat – tapti streso, depresijos, nenoro bendrauti su aplinkiniais bei įvairių susirgimų priežastimi. Nekokybiškas miegas ar nepakankamas išmiegotų valandų skaičius neigiamai veikia vaikų mokymosi gebėjimus bei suaugusiųjų darbo efektyvumą. 


Geros sąlygos miegui tai: komfortiška kambario temperatūra, visiška tamsa ir tyla. Daugelis mokslinių tyrimų patvirtina, kad žmogaus biologinis laikrodis susietas su dienos šviesa. Kai ateina metas nakties miegui, reikalinga tamsa. Patartina prieš gulantis naktinio poilsio išjungti šviečiančius ekranus – planšetes, kompiuterius, telefonus. Naktį mūsų miegą gali trikdyti šviečiantis mėnulis, gatvės žibintai ar pro kaimyninių namų langus sklindanti šviesa. Ryškūs saulės spinduliai ankstų vasaros rytą ar dienos pogulio metu taip gali trukdyti. Klientai dažnai mini šias situacijas, todėl norime pasiūlyti efektyvų sprendimą, kaip apsisaugoti nuo šviesos iš lauko ir pagerinti miego kokybę.



Visiška tamsa naktį ar pietų pogulio metu – esminė gero miego sąlyga. VELUX siūlo sprendimą kambariams užtemdyti – tamsinančias užuolaidėles. Visiškai šviesos nepraleidžiančios užuolaidėlės idaliai tinka vaikų kambariams ir miegamiesiems. Užuolaidėlės pagamintos iš šviesos nepraleidžiančio audinio, sertifikuoto pagal OEKO-TEX® standartą. Jos ne tik funkcionalios, bet ir itin estetiškos - elegantiški siauri rėmeliai, lengvas valdymas bei prie daugelio interjerų derančios spalvos. Vaikams sukurta kolekcija „Labos nakties“, kurioje siūlome lengvus, žaismingus raštus bei užuolaidėles su Disney® personažais. 


Jeigu langai įrengti aukštai, rekomenduojame rinktis nuotolinio valdymo produktus, valdomus elektra arba saulės energija, arba specialią valdymo lazdelę. Norint užsisakyti VELUX užuolaidėlę, reikia pasitikrinto stogo lango modelį, kuris pažymėtas duomenų plokštelėje ant varčios. Tuomet - išsirinkti norimą modelį, spalvą ir pateikti užsakymą! Visi VELUX langai turi iš anksto įrengtus laikiklius užuolaidėlėms „Pick & Click“, todėl įrengimas itin greitas ir paprastas. Visi VELUX gaminiai pagaminti iš aukščiausios kokybės medžiagų, naudojant pažangias technologijas, todėl tarnaus ilgus metus. VELUX užuolaidėlėms suteikiama 3 metų garantija.


Daugiau informacijos: www.velux.lt, www.veluxshop.lt

Užsakymo nr.: PT_56878

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis