150 kv.m butas Užupyje: elegancijos ir subtilios prabangos dvelksmas

(1)

Naujos statybos keturių asmenų šeimai skirtas 150 kv. metrų butas įsikūręs sostinės Užupio mikrorajone. Jo interjerą sukūrė dvi dizainerės – Eglė Balčiūnaitė-Muntzer ir Jurgita Dragūnaitė. Kadangi būsto įrengimo procesas užtruko net trejus metus, visos interjero detalės buvo gerai apgalvotos, bendradarbiaujant su klientais ir drauge ieškant geriausių sprendimų.  

Išlaikytas balansas tarp klasikos ir modernumo


Pasak dizainerės Eglės, klientų pradinis pageidavimas buvo įrengti namus modernios klasikos stiliumi, kuriuose dominuotų klasika. Vis dėlto, kaip neretai būna, bėgantis laikas ir sprendimų paieška galutinį rezultatą kiek pakoregavo – būstas tapo daugiau modernus, nors išlaikyta ir klasikos aura.


Šeimininkės klasikos pageidavimas įgyvendintas per puošybos detales – lubų, sienų, durų apvadus. Neblėstanti klasika – eglute išdėstytos grindys. Na, o modernumo namams suteikė šviestuvai, lengvos išvaizdos baldai, šiuolaikiškas židinys. Kaip projekto išskirtinumą dizainerė paminėjo tai, kad šios šeimos per daug neribojo biudžetas, tad pavyko išsirinkti išties gražius ir įdomius baldus.


Interjero projektas


Renkantis spalvas, vėlgi neapsieita be kompromisų. Pradžioje būsto šeimininkė pageidavo šviesių, pastelinių atspalvių namų. Vis dėlto, išsirinkus grindų dangą ir būste atsiradus nemažai pilkų atspalvių, interjerui stigo spalvų. Todėl jame kaip akcentai puikiai įsikomponavo smaragdo spalvos kėdės bei smaragdinės-aukso spalvų palmių lapų rašto užuolaidos. Aukso spalva atsikartoja visame interjere, iki tokių smulkmenų, kaip baldų rankenėlės.


Miegamuosius šeimininkė norėjo įrengti „amerikietišku“ stiliumi – kad jie būtų jaukūs, šviesūs, komfortiški. Todėl juose atsirado kiliminė danga, tapetai, langus papuošė ritininės užuolaidos. Tėvų miegamajame klasikinis stilius išlaikytas per aukštas grindjuostes, palanges, lubų bei durų apvadus, bet kambarys neatrodo perkrautas, nes parinkti lengvesnio profilio baldai.



Interjeras – kasdienio šeimos ritmo atspindys


Pradinis būsto suplanavimas buvo pakeistas, derinantis prie šeimos poreikių ir įpročių. Buto centre – gan didelė bendra virtuvės-svetainės erdvė, kurioje pakako vietos ir valgomajam bei darbo erdvei. Iš šios erdvės patenkama į šeimininkų miegamąjį ir du vaikų bei vieną svečių kambarį. Namuose taip pat įrengti du vonios kambariai.


Pagrindinis šeimininkų reikalavimas buvo patogi darbo vieta, kadangi vakarais abu nemažai laiko praleidžia dirbdami kompiuteriu. Tačiau atskiro darbo kambario atsisakyta, o vietoj jo svetainėje įrengtos dvi darbo vietos. Tokiu būdu visa šeima gali vakarus leisti vienoje erdvėje, o ne atskiruose kambariuose.


Interjero projektas


Taip pat buvo atsisakyta brėžinyje numatytos virtuvės salos. Vietoj jos virtuvėje ir svetainėje atsirado valgomieji stalai. Tokį pasirinkimą nulėmė tai, kad šeima mėgsta pusryčiauti susėdę drauge.


Kaip sako dizainerė Eglė Balčiūnaitė-Muntzer, smagiausia, kai dirbant juntamas abipusis pasitikėjimas, klientai yra atviri pasiūlymams, o visas kylančias abejones pavyksta išsklaidyti argumentais ir diskusijomis. Ir, žinoma, džiugu, kai galutinis rezultatas visus tenkina.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis