Kaip tinkamai laikyti daiktus atvirose lentynose?

Atviros lentynos gali atrodyti išties efektingai. Svarbu žinoti keletą taisyklių, kaip tinkamai eksponuoti jose laikomus daiktus, kad išvengtumėte netvarkos.  

Nelaikykite visų daiktų atvirai


Dailūs krepšiai ir daiktų laikymo dėžės akimirksniu padės atsikratyti netvarkos lentynose.  


Shutterstock


Nesijaudinkite, kad dažnai naudojamus daiktus bus sunku pasiekti. Tiesiog daiktus, kurie bus naudojami kartu, pavyzdžiui, kepimo reikmenis, laikykite viename krepšyje.


Grupuokite daiktus


Išvengti netvarkos padeda daiktų grupavimas. Statykite panašius daiktus šalia. Grupavimo pagrindas gali būti panaudojimo galimybės, forma ar spalva. Pavyzdžiui, vienoje vietoje laikykite stiklo dirbinius, kitoje – antikvarinius daiktus.  


Shutterstock


Žinokite, kaip taisyklingai išdėlioti daiktus


Kad išlaikytumėte pusiausvyrą, sunkesnius daiktus (pvz., knygų stirtą) statykite prie kraštų. Centrą palikite dailioms smulkmenoms – statulėlėms, vazelėms ir kitiems meno dirbiniams.


Derinkite didesnius ir mažesnius daiktus, kurkite akiai patrauklias kompozicijas. Smulkesnes dekoracijas statykite ant dekoratyvinio padėklo. Knygas sustatykite pagal spalvą.  


Shutterstock


Sunkesnius daiktus dėkite į žemesnes lentynas, lengvesnius – į aukštesnes. Viršutines lentynas palikite tiems daiktams, kuriuos naudojate itin retai arba kurie atlieka tik dekoratyvinę funkciją.


Sluoksniavimas


Lentyna atrodys tvarkingesnė, jei daiktus ne tiesiog grūsite, kaip papuola, bet sluoksniuosite. Pirmiausia pasistenkite rasti lentynoje papildomos vietos – tam kartais tereikia knygas pristumti prie pat lentynos nugarėlės. Atlaisvintoje erdvėje pastatykite žvakę ar įrėmintą nuotrauką. Taip pat įdomesniam efektui pasiekti dalį knygų galima sudėti vertikaliai, dalį – horizontaliai.  


Shutterstock


Palikite šiek tiek tuščios vietos


Apžiūrėkite lentynas ir įvertinkite, ar tikrai visus jose sudėtus daiktus naudojate dažnai ir ar norite juos eksponuoti. Išimkite bent keletą daiktų ir perdėkite juos kitur.


Shutterstock


Atminkite – lentyna ne sandėliukas, o netvarka taip pat gali būti meniška ir apgalvota.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis